Gidselsag: Rederiet Shipcraft bliver i skammekrogen

8. januar 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Det gør ikke indtryk på Rederiforeningen af 2010, at rederiet Shipcraft har overholdt alle regler i forbindelse med den langvarige gidseltagning af de to danske søfolk, Eddy Lopéz og Søren Lyngbjørn samt deres fire filippinske kolleger.

Søren Lyngbjørn bor nu på Ærø.

Søren Lyngbjørn bor nu på Ærø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Shipcraft blev ekskluderet af sin brancheorganisation den 30. april, hvor gidslerne blev frigivet efter 838 dages tilfangetagelse hos somaliske pirater.

Rederiet lod gidsel fra Als sejle sin egen sø.

Rederiet lod gidsel fra Als sejle sin egen sø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den beslutning bliver der ikke ændret ved, fastslår Søren Nørgaard Thomsen – formand for Rederiforeningen af 2010.

– Begrundelsen var, at rederiet ikke i tilstrækkelig grad levede op til sit ansvar og havde udvist den rette adfærd samt villighed til at gøre alt, hvad det kunne for at få de seks gidsler hjem hurtigst muligt, siger Søren Nørgaard Thomsen til Ritzau.

I oktober frikendte Den Maritime Havarikommission rederiet for fejl op til angrebet på coasteren Leopard og den efterfølgende kidnapning af besætningen. Nordsjællands Politi frafaldt tirsdag sigtelsen mod rederiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er blandt andet ikke kriminelt at undlade at hjælpe de tilfangetagne søfolk i en situation som den foreliggende.

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...