Gidselsag: Rederiet Shipcraft bliver i skammekrogen

8. januar 2014 Uncategorized

Det gør ikke indtryk på Rederiforeningen af 2010, at rederiet Shipcraft har overholdt alle regler i forbindelse med den langvarige gidseltagning af de to danske søfolk, Eddy Lopéz og Søren Lyngbjørn samt deres fire filippinske kolleger.

Søren Lyngbjørn bor nu på Ærø.

Søren Lyngbjørn bor nu på Ærø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Shipcraft blev ekskluderet af sin brancheorganisation den 30. april, hvor gidslerne blev frigivet efter 838 dages tilfangetagelse hos somaliske pirater.

Rederiet lod gidsel fra Als sejle sin egen sø.

Rederiet lod gidsel fra Als sejle sin egen sø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den beslutning bliver der ikke ændret ved, fastslår Søren Nørgaard Thomsen – formand for Rederiforeningen af 2010.

– Begrundelsen var, at rederiet ikke i tilstrækkelig grad levede op til sit ansvar og havde udvist den rette adfærd samt villighed til at gøre alt, hvad det kunne for at få de seks gidsler hjem hurtigst muligt, siger Søren Nørgaard Thomsen til Ritzau.

I oktober frikendte Den Maritime Havarikommission rederiet for fejl op til angrebet på coasteren Leopard og den efterfølgende kidnapning af besætningen. Nordsjællands Politi frafaldt tirsdag sigtelsen mod rederiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er blandt andet ikke kriminelt at undlade at hjælpe de tilfangetagne søfolk i en situation som den foreliggende.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...