Gidselsag: Rederiet Shipcraft bliver i skammekrogen

8. januar 2014 Uncategorized

Det gør ikke indtryk på Rederiforeningen af 2010, at rederiet Shipcraft har overholdt alle regler i forbindelse med den langvarige gidseltagning af de to danske søfolk, Eddy Lopéz og Søren Lyngbjørn samt deres fire filippinske kolleger.

Søren Lyngbjørn bor nu på Ærø.

Søren Lyngbjørn bor nu på Ærø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Shipcraft blev ekskluderet af sin brancheorganisation den 30. april, hvor gidslerne blev frigivet efter 838 dages tilfangetagelse hos somaliske pirater.

Rederiet lod gidsel fra Als sejle sin egen sø.

Rederiet lod gidsel fra Als sejle sin egen sø.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den beslutning bliver der ikke ændret ved, fastslår Søren Nørgaard Thomsen – formand for Rederiforeningen af 2010.

– Begrundelsen var, at rederiet ikke i tilstrækkelig grad levede op til sit ansvar og havde udvist den rette adfærd samt villighed til at gøre alt, hvad det kunne for at få de seks gidsler hjem hurtigst muligt, siger Søren Nørgaard Thomsen til Ritzau.

I oktober frikendte Den Maritime Havarikommission rederiet for fejl op til angrebet på coasteren Leopard og den efterfølgende kidnapning af besætningen. Nordsjællands Politi frafaldt tirsdag sigtelsen mod rederiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er blandt andet ikke kriminelt at undlade at hjælpe de tilfangetagne søfolk i en situation som den foreliggende.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...