Gjensidige Forsikring: Langsom kørsel gør trafikken farlig

8. oktober 2019 REGIONALT

Det koster ikke en bøde, at køre det man må. Sådan lyder budskabet fra Politiet, men desværre kan vi i 2019 stadig konstatere, at det skaber fare i trafikken at køre for langsomt. Faktisk har to ud af tre danskere oplevet farlige situationer på vejene, fordi en anden bil kørte langsommere end fartgrænsen. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

”Det er opsigtsvækkende, at så mange har oplevet farlige situationer med bilister, der kører langsomt. Det viser bare, hvor vigtigt det er, at vi alle følger de samme regler i trafikken. For det er ofte overraskende eller uforudsigelig adfærd, der skaber faren”, siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Farligt at bremse ved politiets fartkontrol

Det er for eksempel ved hasarderede overhalinger af langsomme køretøjer og ved bratte opbremsninger på grund af politiets fotovogne, at de farlige situationer kan opstå.

”Hvis man flytter foden til bremsen af frygt for at få en fartbøde ved politiets fartkontrol, så kommer man hurtigt til at udgøre en større fare på vejene, end hvis man bare kører den fart, man må. Og ved overhaling af langsommere biler skal man altid orientere sig godt, så man ikke ender med at være skyld i voldsomme uheld på grund af sin egen utålmodighed”, siger Henrik Sagild.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle typer fart er farlig

Undersøgelsen viser desuden, at 11 procent mener, at bilister, der kører langsommere end fartgrænserne, er farligere i trafikken end dem, der kører for hurtigt og 44 procent mener, at lav fart er ligeså farlig som høj fart.

”Undersøgelsens resultater viser meget tydeligt, at mange danskere oplever problemer med langsomme bilister og køretøjer. Trafikken er et fællesskab, og vi skal kunne stole på hinanden, når vi begiver os ud i den. Ligegyldigt om det er som fodgængere, cyklister eller bilister, så skal vi vise hensyn til hinanden”, siger Henrik Sagild.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 112, Sønderborg

22-årig kvinde er død af sine skader efter et trafikuheld i sidste uge

19. oktober 2021 112

Den 22-årige kvinde, der i sidste uge blev kørt ned på Grundtvigsallé af en bil med trailer er død. Det fortæller politiets kommunikationsafdeling til SønderborgNYT. “Vi kan ikke sige mere, men der er en efterforskning i gang. Herefter kommer der et retsligt efterspil”, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsrådgiver hos politiet. Ulykken skete mandag i […]

Læs mere...