Glade studenter til dimission på Det Blå Gymnasium

25. juni 2022 Uddannelse
Huerne kastes. Foto; Det Blå Gymnasium
Huerne kastes. Foto; Det Blå Gymnasium

Auditoriet på Det Blå Gymnasium var lørdag fyldt med glade studenter og deres stolte familier, da direktør for Business College Syd Bente Esbensen Jensen bød et stort og hjerteligt velkommen. Til studenterne sagde hun:

”I har fået en særlig plads i mit hjerte. I er søde til altid at hilse ude på gangene og kigge forbi mit kontor, og allerede her efter et par dage, hvor I har været væk fra skolen, er jeg begyndt at savne jer”.

Rektor Dorthe Milling Stjernholm berettede i sin tale om elevernes tid på gymnasiet med mange forskellige sociale og faglige aktiviteter. Hun takkede de elevrådet og de mange andre engagerede elever for samarbejdet om at skabe tre gode og begivenhedsrige år. I tour’ens ånd uddelte hun trøjer til eleverne med de højeste snit, laveste fravær, yngste student og største progression. Sidst men ikke mindst udtrykte hun med Andreas Odbjergs ord: Men lyset vender tilbage – i morgen er der også en dag” glæde over at eleverne endte med at opleve lyse tider sammen uden corona, skriver Det Blå Gymnasium.

Artiklen fortsætter under annoncen

Chefkok på Restaurant Syttende, Jesper Koch, som er far til en af studenterne, holdt dimittendtalen. Han sendte eleverne afsted med disse gode råd:

”Om et par uger har I glemt den eksamenskarakter, som ikke levede op til forventningerne. Den vigtigste karakter, I skal have, er jeres egen, og den får I nu, hvor I for alvor træder ind i de voksnes rækker og ud i livet. I har rygsækken fuld af gode råd fra os voksne, men nu skal I selv vælge, hvad der er vigtigst for jer – vælg med hjertet, så når I langt med det, I sætter jer for. Husk at omveje og blinde veje nogle gange er dem, der ender med at føre det rigtige sted hen. Rejs ud i verden og bliv til nogen og kom så tilbage og bliv til noget”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Elevrådsformand Simon Lindemann Müller holdt tale for og reflekterede over, hvad tre år på Det Blå Gymnasium har lært eleverne:

Når vi nu springer ud på dybt vand, så har skolen lært os at svømme og holde vejret længe, og hvad end vi driver med strømmen, dykker dybt ned, svømmer lagt ud eller hurtigt kommer op igen, så er det den rigtige vej for os.

Trompetist Per Nielsen og pianist Carl Ulrik Munk-Andersen stod for den musikalske underholdning med Puccinis ”O mio babbino caro”, Elton Johns ”Can’t you feel the love tonight’, Andreas Odbjergs ”I morgen er der også en dag” og Louis Armstrongs ”What a wonderful world”. inden uddelingen af eksamensbeviser til 143 dimittender og legater til 17 af årets og tidligere studenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Traditionen tro blev der også uddelt legater til dimissionen. Blandt modtagerne var elever, der har ydet en særlig indsats i løbet af gymnasietiden. Her handlede det ikke nødvendigvis om at have opnået de højeste faglige karakterer, men den menneskelige karakter. Ligeledes blev der uddelt legater til nuværende og tidligere dimittender, der er på vej ud i verden på studieophold.

Fonde, virksomheder og foreninger uddelte i alt 17 legater til en samlet sum på 112.000 kr. til overraskede og glade studenter. Fonden for HK Samuelsen Shipping & International Spedition, Anne Marie & Jørgen Jensens legat, Sydbank Fondens Rejselegat, Jytte og Eilif Ølgaard Frederiksens legat for handelsstuderende, Ernst & Young, Danske Bank, Martin Pedersens Mindelegat, Sydbank Fondens Rejselegat og Business College Syds Personaleforening var blandt de glade givere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den højtidelige dag blev krydret med flere gode fællessange. Den sidste af Kim Larsen hyldede ganske passende de smukke unge mennesker.

Efter uddeling af eksamensbeviser og legater var der reception i vandrehallen for studenterne og deres familier.

Legatmodtager: Fonden for H.K. Samuelsen Shipping & International Spedition uddelte to legater på 10.000 kr. til tidligere dimittend Jonas Phong Kloth Hansen, der har søgt et studieophold på Michigan State University på 5. semester af uddannelsen HA Erhvervsøkonomi og tidligere dimittend Christian Sandholt Jørgensen, der i forbindelse med sin kandidat i International Economic Consulting skal på studieophold på University of San Diego på 3. semester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden modtog dimittend Josephine Sandholt Johansen et legat på 10.000 kr. til et semester på Santa Monica College i Californien for at studere inden for fag som marketing, international business og project management.

Dimittenderne Malie Gramborg Stærkær, Sofie Stückler Pedersen, Andreas Mygind Eskildsen og Magnus Mølholm modtog hver 5.000 kr. til praktikophold i en virksomhed i Tyskland eller Luxembourg.

Dimittenderne Mads Hess Sørensen, Emma-Sofie Toft Sørensen modtog hver et legat på 5000 kr. fra Jytte og Eilif Ølgaard Frederiksens legat for handelsstuderende til et praktikophold i en virksomhed i udlandet i Tyskland, mens tidligere dimittend Tobias Lindhardt Jensen modtog 10.000 kr. til et studieophold i Bilbao i forbindelse med sin uddannelse inden for TV- og Medietilrettelæggelse.

Ligeledes modtog de to tidligere dimittender Tobias Toft Dethlefsen og Christina Schmidt hver 10.000 kr til henholdsvis ophold på Humboldt-Universität zu Berlin i forbindelse med sin Master in Economics og et semester på Oslo Universitet i forbindelse med hendes studie i pædagogik.

Dimittend Joachim Bak Pedersen modtog Martin Pedersens Mindelegat på 8000 kr. til et praktikophold i Tyskland, Sydbank Fondens Rejselegat på 10.000 kr. gik til dimittend Oliver S. Hansen til et praktikophold i Irland, og Ernst & Young uddelte et legat på 1000 kr. til en flittig og dygtig elev. Prisen gik til dimittend Isabella Depka Fleggaard.

Danske Bank uddelte et legat på 2000 kr. til en dygtig dimittend, Rikke Hjarnø Jørgensen, og endelig uddelte Personaleforeningen et legat på 1000 kr. til en elev, der har haft fokus på det sociale liv på skolen. Legatet gik til dimittend Mads Kallesøe Lyck.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...