Gode kontakter på jobmesse i Alsion

19. marts 2015 Uddannelse
MiniBooster bad to jobsøgende om at sende en ansøgning.

MiniBooster bad to jobsøgende om at sende en ansøgning.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

Jobsøgningsnetværket Fiqtiv var initiativtagere til jobmesse i Alsion onsdag eftermiddag, hvor der dels blev talt om det at skabe kontakt mellem jobsøgende og sat handling bag ordene.

En række af de virksomheder, der skal bruge højtuddannede deltog og blandt andre MiniBooster fik talt med to interessante jobsøgende.

“Vi opfordrede dem til at sende en ansøgning”, siger Christen Espersen til SønderborgNyt.

Sitel, der har overtaget opgaverne i TDCs Callcenter havde sat en stand op.

“Vores stand er lyserød, så den bliver da set – og gerne af nogle jobsøgende, der har mod på et job, hvor vi gerne ser, at de udvikler sig og stiger i graderne”, siger kvinderne i standen.

Virker en messe?

IMG_2837

Mange jobsøgende sender et foto med, når de skyder ansøgninger afsted.

“Og det har stor betydning, at det er et ordentligt billede”, siger Sine Perrod fra Perrod Foto. Hun stod klar til at knipse ganske gratis, så den del af ansøgningen er i orden.

På en jobmesse holder en del ledige deres såkaldte elevatortale, hvor de i tre sætninger siger, hvem de er, hvad de kan og hvad de vil. Men virker det?

“Vi sætter gang i en spørgeskemaundersøgelse, som vi analyserer ret hurtigt efter svarene er kommet”, siger de Fiqtiv-ansatte. Analysen skal give svaret på, om jobmesser er mere end blot udstilling af virksomheder og jobdrømmende mennesker.

billede

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk