Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten
Pressefoto
Pressefoto

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse.

Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne:

”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold har formået at arbejde meget seriøst og målrettet, samtidig med at I har haft det fantastisk godt med hinanden – både i skoletiden og i fritiden. Jeres særdeles flotte eksamensresultater viser at læring og sammenhold for Jer er gået op i en højere enhed”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har været utroligt glade for jer og det skyldes ikke mindst jeres evne til at spille hinanden gode i klassen. Men I har også gået forrest i forhold til resten skolen med hensyn til at arrangere og deltage i arrangementer uden for skoletiden. Vi er stolte af jer – ikke bare på skolens vegne, men faktisk på hele erhvervets vegne, så er I nogle rigtig gode rollemodeller”, sagde forstander Bjarne Ebbesen.

Til Gråsten Landbrugsskole hører en gård med 230 hektar, 190 malkekøer, 350 søer og et mindre hold frilandshøns.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne på grundforløbene bruger gården rigtig meget i undervisningen til at afprøve og lære grundlæggende arbejdsopgaver, og de ældre elever og studerende bruger ofte data fra skolens gård i den teoretiske undervisning.

Forstanderen glæder sig over, at dette års studerende på Produktionslederuddannelsen har arbejdet med en realistisk investeringsplan i skolens kostald:

”Vi synes, at det er ekstra sjovt, når de studerende kan arbejde med en konkret investeringsplan på gården med afsæt aktuelle problemstillinger. Så før jul fik de studerende til opgave at vurdere om en investering på tre millioner i et fuldautomatisk fodringsystem til køerne ville være en god eller dårlig investering. Resultatet af deres arbejde blev fremlagt for skolens bestyrelse, der kunne godkendte projektet på baggrund af de studerendes grundige arbejde”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den ene halvdel af holdet har allerede fået ansættelse i landbruget og den anden halvdel starter på Agrarøkonomuddannelsen på Gråsten Landbrugsskole den 1. februar.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Kultur, Augustenborg

Kom i god tid når du skal se Den Kongelige Sommerballet

27. maj 2022 Kultur

Flere tusind besøgende forventes at indtage Augustenborg Pinsemandag 6. juni, når Den kongelige Sommerballet skyder dette års turné i gang i Augustenborg Slotspark klokken 19. Arrangørerne opfordrer vanen tro folk til at komme i god tid. Ligeledes opfordrer de lokalbefolkningen til at komme på cykel eller til fods, fordi man forventer pres på de ellers […]

Læs mere...