Gråsten Landsbrugsskole har en flot stigning i elevtallet

9. april 2021 Gråsten

Gråsten Landbrugsskole har oplevet en stor fremgang i antallet af ansøgere til skolens uddannelser. Ansøgningsfristen til alle ungdomsuddannelser var 1.  marts, og vi kan nu se at elevtallet stiger med 15 procent i forhold til sidste år, hvor vi i øvrigt kunne melde fuldt hus, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse.

Det er en kulmination på fem år med en meget positiv udvikling i elevtallet, hvilket har fyldt skolen til sidste elevværelse.

”De mange ekstra elever giver os en positiv udfordring, for vi skal jo have fundet værelser til 25-30 flere elever end vi har i dag” siger forstander Bjarne Ebbesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der oprettes et yderligere EUX-spor fra august, for at kunne følge med efterspørgslen på den forholdsvis nye uddannelse, hvor eleverne tager en studentereksamen sideløbende med landmandsuddannelsen.

Gråsten Landbrugsskole har som en af de få landbrugsskoler i landet et større landbrug tilknyttet bestående af planteavl, køer, grise og en lille fjerkræproduktion. Fra 2022 starter skolen op som det eneste sted i landet, hvor der tilbydes fjerkræ som specialefag.

Bjarne Ebbesen fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Gråsten Landbrugsskole er en moderne landbrugsskole med eget landbrug. Vi ser, at eleverne profiterer af en høj faglighed blandt lærerne og gårdens personale, hvor teori og praksis giver en god ballast til vores elever, så de er godt rustet til fremtiden”.

Skolen er 97 år

Gråsten Landbrugsskole fylder 100 år i 2024, og har knap 400 elever om året fordelt på de forskellige uddannelsestrin. Det tager fire år at blive mandmand, hvorefter mange tager ud og arbejder ved danske og udenlandske landbrug, læser videre på skolen, erhvervsakademier eller universiteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Gråsten Landbrugsskole, Esben Sveidal Lauridsen pointerer:

”Det er utrolig vigtigt for hele den danske landbrugssektor, at vi får uddannet mange dygtige landmænd. Derfor er vi meget glade og stolte over den positive udvikling på skolen”.

Corona førte til anderledes uddannelsesinfo

Elevtilmeldingerne blev ventet med spænding, fordi restriktionerne gjordede traditionelle rekrutteringsmuligheder som åbent hus-arrangementer, brobygning, dyrskuer og info-dage umulige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten Landbrugsskole har derfor formidlet skolens uddannelsesmuligheder igennem virtuelle arrangementer, vejlederbesøg og videomaterialer. Det har fungeret godt på de gældende vilkår, men alle ser frem til at kunne mødes fysisk med de kommende elever, der i rekordstort antal har valgt at tage deres uddannelse på Gråsten Landbrugsskole til august 2021.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...