Gråsten Plejecenter nomineret til ArbejdsmiljøPris

30. oktober 2015 Gråsten

Gråsten Plejecenter har sat fokus på arbejdsstillinger. Og det er der behov for, når beboerne skal have hjælp til at 12065473_1105242339526329_8940153749745193691_nflytte sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det behøver slet ikke at være kedeligt at tænke på sine arbejdsstillinger, viser erfaringerne fra plejecenteret, der netop er blevet nomineret til årets ArbejdsmiljøPris, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Forkerte arbejdsstillinger er en reel risiko i plejebranchen. Derfor har Gråsten Plejecenter sat fokus på, at medarbejderne bruger de rigtige stillinger, når de hjælper beboerne. På initiativ fra arbejdsmiljøorganisationen lavede medarbejderne i fællesskab en liste over vigtige arbejdsmiljøtiltag, der skulle gennemføres. Og når tiltagene var gennemført, udløste det en jakke med budskabet: ”Vi gør det umulige muligt”. På den måde tog medarbejderne ejerskab for det nye arbejdsmiljø.

Formålet med indsatsen er blandt andet at forbygge nedslidning og arbejdsskader og at bibeholde et lavt sygefravær. Et konkret tiltag, der skal være med til at forebygge skader, er gymnastik.

Gymnastikken har givet anledning til både konkurrence og latter kollegaerne imellem og styrket fællesskabet. Beboerne synes også, at det har været sjovt at se på de ansattes udskejelser.

Medarbejderne er blevet gode til at hjælpe hinanden, tænke kreativt og er blevet bevidste om, at det er okay at spørge om hjælp, når det er svært. De store ændringer af kulturen er medvirkende til, at arbejdspladsen er nomineret til ArbejdsmiljøPrisen 2015 i kategorien Muskel-skeletpåvirkninger.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk