Grænselandet: Store forskelle på bødestørrelser

2. oktober 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis det endelig skal være, så bør de bilister i grænselandet, der ser stort på fartgrænser og absolut skal give speederen et ekstra nøk, gøre det syd for grænsen. Her slipper de væsentligt billigere end i Danmark skriver Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bødesystemerne på hver sin side af grænsen er forskellige på afgørende punkter. Det begynder med, at man i Tyskland kun opererer med to kategorier – forseelser i bymæssig bebyggelse og forseelser uden for. I Danmark skelner man desuden mellem forseelser på landevej og motorvej.politi3

Artiklen fortsætter under annoncen

Et kig på maksimumbøderne afslører gevaldige forskelle. I Tyskland er de på 680 euro i byer og 600 euro på landeveje og motorveje, hvis man kører 70 kilometer for hurtigt i timen. Desuden inddrages kørekortet i tre måneder, og man får to strafpoint i det centrale motorregister i Flensborg.

Det er peanuts i forhold til Danmark. Her er den højeste bødetakst på 6000 kroner i byer, 8000 på landevej og 12.500 kroner på motorvej. Mere afgørende er det dog, at disse alvorlige forseelser medfører ubetinget frakendelse af kørekortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En anden forskel mellem bødesystemerne i de to lande går den modsatte vej.

I Danmark kan bilister med lav indkomst og studerende søge om at få deres bøde reduceret. Den går ikke i Tyskland, skriver avisen.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...