Grænselandet: Store forskelle på bødestørrelser

2. oktober 2014 Uncategorized

Hvis det endelig skal være, så bør de bilister i grænselandet, der ser stort på fartgrænser og absolut skal give speederen et ekstra nøk, gøre det syd for grænsen. Her slipper de væsentligt billigere end i Danmark skriver Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bødesystemerne på hver sin side af grænsen er forskellige på afgørende punkter. Det begynder med, at man i Tyskland kun opererer med to kategorier – forseelser i bymæssig bebyggelse og forseelser uden for. I Danmark skelner man desuden mellem forseelser på landevej og motorvej.politi3

Artiklen fortsætter under annoncen

Et kig på maksimumbøderne afslører gevaldige forskelle. I Tyskland er de på 680 euro i byer og 600 euro på landeveje og motorveje, hvis man kører 70 kilometer for hurtigt i timen. Desuden inddrages kørekortet i tre måneder, og man får to strafpoint i det centrale motorregister i Flensborg.

Det er peanuts i forhold til Danmark. Her er den højeste bødetakst på 6000 kroner i byer, 8000 på landevej og 12.500 kroner på motorvej. Mere afgørende er det dog, at disse alvorlige forseelser medfører ubetinget frakendelse af kørekortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En anden forskel mellem bødesystemerne i de to lande går den modsatte vej.

I Danmark kan bilister med lav indkomst og studerende søge om at få deres bøde reduceret. Den går ikke i Tyskland, skriver avisen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...