Grænseoverskridende matematik for 3. klasser skydes i gang

7. maj 2019 Uddannelse

Projektet MatKult inviterer til kick-off i Alsion den 10. maj fra klokken 13.

MatKULT er et tværnationalt projekt med samarbejdspartnere fra Danmark og Tyskland, skriver Sønderborg Kommune.

Projektet sætter fokus på at matematik ikke kun er hoveddrivkraften bag naturvidenskaben og teknik, men en hjørnesten i verdenskulturen, der er accepteret på tværs af nationale barrierer.

Derfor er projekts mål at skabe kulturmøder over den dansk/tyske grænse med matematikken som omdrejningspunkt og på den måde fremme grænseregionens borgeres interkulturelle forståelse med henblik på dansk og tysk levevis og kultur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er et 3-årigt projekt finansieret af Interreg Deutschland-Danmark. Partnerne i projektet er Universitetet i Lübeck, Europa-Universitet Flensburg, House of Science, LSUL Syddansk Universitet og Professionshøjskolen Absalon.

Derudover samarbejder projektet med 18 netværkspartnere fra både Tyskland og Danmark.

Matematik er alle vegne og som en del af Kick-off eventet i Sønderborg skal elever fra Flensborg og Sønderborg mødes og på jagt efter matematikken og arbejde sammen om matematiske problemstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Imens eleverne er på matematisk skattejagt vil der være taler af Tage Pedersen fra Region Syddanmark, professor Karsten Keller fra universitetet i Lübeck og professor Claus Michelsen fra LSUL/SDU, som vil fortælle om projektets mål.

Projektets arbejdspakker består af udvikling og gennemføring af grænseoverskridende matematiske elevkonkurrencer til elever på 3. klassetrin og frem til gymnasiet, videnskabeligt holdarbejde og kulturel udveksling af danske og tyske studerende, fremme af almen viden inden for matematik og naturvidenskab og udvikling af arbejdsmaterialer, med tysk- og dansksprogede matematiske samarbejdsopgaver til alle aldersgrupper.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...