Gråsten har fået smag for Gravensteiner-æbler

6. august 2013 Uncategorized

Af Stephan Kleinschmidt.

Gråsten-Æblet “Gravensteiner” er en af de ældste danske æblesorter og den helt store æblenydelse. Nu stiller kulturgruppen i Gråsten Forum skarpt ind på æblet for at indfri det stedbundne potentiale og kulturarven og Gråsten Forum inviterer derfor til en spændende og udbytterig inspirationsaften den 20. august 2013 på Fiskbæk Naturskole.

– Vi vil skabe et nyt samlingspunkt for borgerne med udgangspunkt i et værdifællesskab om Gråsten-Æblet”, siger talsmanden for Kulturgruppen Kaj Nielsen, Rinkenæs. “Gråsten kan således skabe en identitet, som i stigende omfang brander byen. Men succeskriteriet er, at der sikres en stor lokal opbakning og inspirationsmødet skal danne grundlag herfor.”

Artiklen fortsætter under annoncen

På inspirationsmødet vil eksperter og interessenter give deres bud på, hvordan Gråsten med afsæt i æblet kan støtte miljøer for lokal fødevareproduktion af høj kvalitet og udvikle og støtte miljøer med høj oplevelsesværdi. De vil sætte fokus på udvikling af attraktive måltidskulturer og den kulinariske naturarv. Oplægsholdere er Karsten Gram, Koordinator hos LAG Sønderborg, Connie M. Skovbjerg, Landdistriktskoordinator i Sønderborg Kommune, Poul Valdemar Nielsen, projektleder i Sønderborg Kommune, Henrik Pedersen, direktør for Hestehavegård Frugtplantage og forfatter Bente Löwe Christiansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med afsæt i inspirationsmødet igangsættes aktiviteter med æblet som omdrejningspunkt, der synliggør potentialet og skaber en fødevareinnovationskultur i området. Det sker ved foredrag, events, konkurrencer, kunst- og kulturarrangementer m.m. Der er skal skabes årlige tilbagevendende begivenheder, hvor man inviterer byens borgere og besøgende udefra til at deltage i en perlerække af æble-aktiviteter.

Arrangementet er gratis og starter kl. 19.00. Alle er velkomne.
Tilmelding sker hos Sønderborg Erhvervs og Turistcenter på adressen rd@set-sonderborg.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...