Gratis adgang: MGK-elever spiller koncert med symfoniorkestret

14. marts 2022 Uddannelse

Som led i Sønderjyllands Symfoniorkesters talentudvikling har orkestret hvert år et samarbejde med MGK Syd, Musikalsk Grundkursus, hvor eleverne herfra gennemfører et praktikforløb med forskellige workshops.

Formålet er at engagere de unge musikere og støtte op om musikuddannelsen og hele forløbet afrundes med en koncert onsdag kl. 20.00 i koncertsalen i Alsion, hvor der er er fri entré.

Det er elever fra den klassiske linje på MGK Syd, som for en stund skifter øvelokalet ud med en stor koncertsal – den professionelle musikers arbejdsplads. Det er en sjælden mulighed, der giver et særligt godt indblik i hvordan, det er at spille som ét stort symfoniorkester og det er en værdifuld praksiserfaring, som kan bidrage til de unge musikeres musikalske udvikling, skriver symfoniorkestret.

Artiklen fortsætter under annoncen

MGK-eleverne er tildelt mentorer fra orkestret, der guider og hjælper på vej. De kommer også til at samarbejde med dirigenten David Riddell, som er en hyppig gæst i Sønderjyllands Symfoniorkester og som hver gang arbejder med stor professionalisme og højt humør.

Til den afsluttende koncert er solisten det spirende talent, Philipp Möllgaard, som skal spille 3. sats af Anders Koppels marimbakoncert nr. 1.

Derudover indeholder koncertprogrammet skønne sange af Mozart og Purcell samt orkesterværker af bl.a. Stravinsky og Sibelius.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...