Gratis foredrag på SDU: Masser af viden og trick til forhandlinger, taler og god fremtoning

13. marts 2018 Uddannelse

Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg åbner på torsdag fra 15.00-17.00 dørene op for to timers gratis seminar, hvor forskere vil give tips og tricks inden for emnerne forhandlingsteknik og teknik til brug ved taler.

Den svenske popgruppe Roxette bragede ud gennem højtalerne i 1989 med hittet ’Dressed For Succes’, og selvom teksten til landeplagen var i den lettere fordøjelige ende, så havde duoen måske alligevel fat i en dybereliggende sandhed, som var med til at bane vejen til toppen af hitlister verden over, skriver SDU i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I hvert fald har lektor ved Mads Clausen Instituttet i Sønderborg, Oliver Niebuhr, i samarbejde med Nürnberg Universitet forsket i, hvor vigtigt det er at være korrekt klædt på, hvis man overfor en forsamling skal afholde en tale.

“Én af de pudsige konklusioner vi er nået frem til, er, at mænd altid har en fordel ved at være klædt så godt på som muligt, hvilket vil sige et mørk jakkesæt, men for kvinder, så er det rent faktisk afhængigt af, i hvor høj grad publikum generelt finder den kvindelige taler attraktiv. Hvis der er tale om en meget attraktiv kvinde, så viser vor forskning faktisk, at det er fordelagtigt at nedtone sig selv ved at klæde sig i sort. Hvis der er tale om en mindre attraktiv kvinde, så er det ikke noget problem, hvis hun klæder sig i f.eks. pink”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det akademiske er skåret væk

Alt dette og meget mere kan du høre mere om, hvis du på torsdag tropper op på Alsion. Her afholder Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg nemlig et åbent seminar, hvor man kan få både indblik i og overblik over forskningsfeltet omhandlende taler i offentligheden og forhandlingsteknik.

“Det bliver meget konkret med tips og tricks. Den akademiske introduktion og al snak om metode er skåret væk, i stedet handler det om resultater inden for forskningen. Derfor er det hele letfordøjeligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første taler på programmet er Jan Michalsky fra Oldenburg Universitet i Tyskland, der vil belyse den seneste forskningen inden for forhandlingsteknik”.

“Jan Michalsky har udviklet en metode, hvor han kan måle folks tonefald i forhold til om en forhandling går fint, om folk accepterer kravene, eller om en person generelt er tilfreds med, hvad forhandlingerne munder ud i”.

Jan Michalsky startede faktisk med at have fokus på speeddating i sin forskning, men har siden rettet fokus mod forhandlingsteknik, hvor det har vist sig, at mange af de samme ting gør sig gældende. Kort sagt, så kan han måle – ud fra folks tonefald – om en forhandling har været en succes eller ej.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...