Grøn transport: Unge bringer løsninger i spil

10. maj 2018 Uddannelse

Alle taler om det – og nu skal der løsninger på bordet. Et vigtigt næste skridt i forhold til en bæredygtig udvikling og et CO2 neutralt Sønderborg er, at vi begynder at transportere os selv, varer og data på en bæredygtig måde.

I forbindelse med det årligt tilbagevendende arrangement, Forskningens Døgn, mødtes Ungdoms Science Parlamentet, der består i år af 70 unge fra EUC Syd og AP Møllerskolen i Schleswig. Grøn transport var omdrejningspunktet for deres to dage lange debat, hvor de undervejs fik relevant input fra forskere fra Syddansk Universitet, Mads Clausen Instituttet gennem foredrag og dialog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Drøftelserne mundede ud i et charta, hvori der er opstillet løsningsforslag til seks forskellige temaer for bæredygtig mobilitet. Chartaet blev overdraget til byens borgmester.

”Vi har et unikt godt samarbejde på tværs af vores folkeskoler, ungdomsuddannelser, universitet og erhvervsliv her i Sønderborg. Det udnytter vi til fulde, for eksempel når vi planlægger vores lokale version af Forskningens Døgn. Det kommer der spændende ting ud af, eksempelvis det her input, hvor de unge har gjort sig tanker om mulige løsninger på en række meget store udfordringer. Selvom der måske ikke er færdige løsninger i chartaet, så er det de unges tanker, og jeg er ikke i tvivl om, at det i høj grad er fra de unge, fremtidens løsninger skal komme”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pointer fra chartaet kommer blandt andet til at indgå i ProjectZeros arbejde med Roadmap 2025 samt i kommunens Teknik- og Miljøudvalg, der i den kommende tid sætter fokus på grøn transport.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Polen vil ikke udlevere en mand som er mistænkt i en sag fra Gråsten hvor et barn blev bortført

3. februar 2023 112

Polsk politi på baggrund af en europæisk arrestordre anholdt en 37-årig mand fra Gråsten, der er sigtet for at have bortført sin datter fra Gråsten Skole den 9. december. De polske domstole afviser dog at udlevere manden til Danmark. Kort inden bortførelsen blev datteren tvangsfjernet og anbragt i en plejefamilie. Den 37-årige far mødte den […]

Læs mere...