Grøn transport: Unge bringer løsninger i spil

10. maj 2018 Uddannelse

Alle taler om det – og nu skal der løsninger på bordet. Et vigtigt næste skridt i forhold til en bæredygtig udvikling og et CO2 neutralt Sønderborg er, at vi begynder at transportere os selv, varer og data på en bæredygtig måde.

I forbindelse med det årligt tilbagevendende arrangement, Forskningens Døgn, mødtes Ungdoms Science Parlamentet, der består i år af 70 unge fra EUC Syd og AP Møllerskolen i Schleswig. Grøn transport var omdrejningspunktet for deres to dage lange debat, hvor de undervejs fik relevant input fra forskere fra Syddansk Universitet, Mads Clausen Instituttet gennem foredrag og dialog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Drøftelserne mundede ud i et charta, hvori der er opstillet løsningsforslag til seks forskellige temaer for bæredygtig mobilitet. Chartaet blev overdraget til byens borgmester.

”Vi har et unikt godt samarbejde på tværs af vores folkeskoler, ungdomsuddannelser, universitet og erhvervsliv her i Sønderborg. Det udnytter vi til fulde, for eksempel når vi planlægger vores lokale version af Forskningens Døgn. Det kommer der spændende ting ud af, eksempelvis det her input, hvor de unge har gjort sig tanker om mulige løsninger på en række meget store udfordringer. Selvom der måske ikke er færdige løsninger i chartaet, så er det de unges tanker, og jeg er ikke i tvivl om, at det i høj grad er fra de unge, fremtidens løsninger skal komme”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pointer fra chartaet kommer blandt andet til at indgå i ProjectZeros arbejde med Roadmap 2025 samt i kommunens Teknik- og Miljøudvalg, der i den kommende tid sætter fokus på grøn transport.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. januar 2022 Politik, Sønderborg

Jesper Larsen vil arbejde for at børn trives

24. januar 2022 Politik

Ved kommunalvalget i november fik Jesper Larsen fra Socialdemokratiet 503 personlige stemmer og de gjorde, at han fik en plads i Byrådet, hvor han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. “Jeg er virkelig glad for min plads i Børne- og Uddannelsesudvalget, som jeg mener er et […]

Læs mere...