Grundlovsforhør: – Jeg vil have hjælp til mit narkomisbrug

23. september 2013 Uncategorized

Mandag formiddag sad en 30-årig mand fra Havnbjerg foran dommeren ved et Grundlovsforhør i Retten i Sønderborg. Søndag morgen klokken 08:57 havde han begået et røveri i Dagli’ Brugsen i Havnbjerg, hvor han truede sig til penge med en fiskerkniv.

– Ja, det var mig der gjorde det. Og jeg gjorde det for at få hjælp, så jeg kan komme ud af mit misbrug, siger den sigtede. Han forklarer, at han er stiknarkoman og tager flere slags stoffer.

– Jeg har prøvet at bede om hjælp, men fik – som mange andre – en plads på en venteliste. Man kan altså dø af bare at vente og vente, siger den 30- årige til retten. Flere dages overvejelser førte til, at et røveri er den hurtigste vej til behandling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 30-årige er tidligere dømt til behandling i en røverisag. Desuden har en sag mere, der er på vej til retten. Det er også en røverisag – og den er tilbage fra 2009.

– Vi ved endnu ikke, om du kommer til Augustenborg Sygehus eller til Middelfart Hospital, siger dommeren, da det var bestemt, at han skal varetægtsfængsles.

– Selvom sagen er fuldt opklaret, så er det nødvendigt at tilbageholde den anholdte. Ellers sker der bare noget lignende igen, siger anklageren.

– Det gør der helt bestemt, siger den 30-årige, der er aldeles klar over, at han får hjælp til at slippe sit misbrug fra dag ét, når han  er i fængselsvæsnet. I det system tager man vare på dem, der kommer indenfor murene, allerede når de kommer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. juni 2021 Erhverv, Sønderborg

Wohlenberg åbner delikatessebutik i Perlegade

15. juni 2021 Erhverv

Fra august kan du købe lækkert hjemmebagt brød, mel, ost, skinke, pølser og andre lækre specialiteter i Wohlenbergs CHEFs DELI, som åbner i Perlegade. Det er de gode råvarer og den bedste kvalitet, det skal handle om – og tanken er, at du nyder lækkerierne derhjemme eller ude i det fri. “Og der lægges vægt […]

Læs mere...