Grundlovsforhør: – Jeg vil have hjælp til mit narkomisbrug

Arkivfoto
Arkivfoto
23. september 2013 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag formiddag sad en 30-årig mand fra Havnbjerg foran dommeren ved et Grundlovsforhør i Retten i Sønderborg. Søndag morgen klokken 08:57 havde han begået et røveri i Dagli’ Brugsen i Havnbjerg, hvor han truede sig til penge med en fiskerkniv.

– Ja, det var mig der gjorde det. Og jeg gjorde det for at få hjælp, så jeg kan komme ud af mit misbrug, siger den sigtede. Han forklarer, at han er stiknarkoman og tager flere slags stoffer.

– Jeg har prøvet at bede om hjælp, men fik – som mange andre – en plads på en venteliste. Man kan altså dø af bare at vente og vente, siger den 30- årige til retten. Flere dages overvejelser førte til, at et røveri er den hurtigste vej til behandling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 30-årige er tidligere dømt til behandling i en røverisag. Desuden har en sag mere, der er på vej til retten. Det er også en røverisag – og den er tilbage fra 2009.

– Vi ved endnu ikke, om du kommer til Augustenborg Sygehus eller til Middelfart Hospital, siger dommeren, da det var bestemt, at han skal varetægtsfængsles.

– Selvom sagen er fuldt opklaret, så er det nødvendigt at tilbageholde den anholdte. Ellers sker der bare noget lignende igen, siger anklageren.

– Det gør der helt bestemt, siger den 30-årige, der er aldeles klar over, at han får hjælp til at slippe sit misbrug fra dag ét, når han  er i fængselsvæsnet. I det system tager man vare på dem, der kommer indenfor murene, allerede når de kommer.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...