Grundskoleelever skal opleve temaet Gådefulde Verden på Alssundgymnasiet

23. september 2022 Uddannelse

Under temaet Gådefulde verden får grundskoleelever på 5. og 6. årgang fra hele Sønderborg Kommune en helt særlig oplevelse med naturvidenskabelige eksperimenter, når Alssundgymnasiet holder Dansk Naturvidenskabsfestival, DNF, fra mandag 26. til og med onsdag 28. september i næste uge.

Her vil vores gådefulde verden blive sat under lup, i reagensglas og på nye sjove formler, når scienceelever og lærere fra AGS inviterer grundskoleeleverne til at få anderledes oplevelser med naturvidenskaben, skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Naturvidenskab skal være vedkommende og inspirerende,” fortæller Line Nissen, der er matematiklærer og arrangør af DNF på skolen. ”Og folkeskoleeleverne må meget gerne opleve, at det både kan være sjovt og til at forstå. Derfor har vi sammen med vores elever arbejdet hårdt på at lave en masse skøre, skæve og sjove eksperimenter og forsøg, hvor grundskoleeleverne selv kan prøve kræfter med naturvidenskaben. Og vi glæder os rigtig meget til at præsentere det!”

Omkring 750 elever fra flere end 20 skoler i Sønderborg og omegn har meldt sig til arrangementet. På landsplan deltager mere end 150.000 på skoler, ungdomsuddannelser, biblioteker, museer, naturskoler og virksomheder, der dedikerer alt fra et par timer til en hel uge til at sætte fokus på science. Naturvidenskabsfestival er non-kommerciel og koordineres af festivalsekretariatet hos Astra – center for læring i natur, teknik og sundhed.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...