Gymnasieelever har svært ved at læse en helt almindelig bog

24. september 2016 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Gymnasieelever har svært ved at koncentrere sig om at læse en helt almindelig bog.

Når det gælder de gamle klassikere i den danske litteratur, går det helt galt. Det gider de slet ikke.

Det skriver to gymnasielærere i en kronik i Berlingske lørdag.

“Mange unge i gymnasiet er i tiltagende grad ikke i stand til at læse eller skrive tekster, der afviger særlig meget fra det typiske afkodningsniveau, der fylder deres fritid, hvilket truer med at gøre dem historieløse og dårligt udrustede dannelsesmæssigt. Man bliver vis af at læse, men det kræver evne til at koncentrere sig i mere end fem minutter ad gangen, færdighed i at læse litterært sprog med et højere lixtal end internettets korte opslag og ikke mindst et bredt ordforråd og sproglig kompetence”, skriver de to lærere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Samfundet er blevet rastløst. Digitale medier har ændret vores hverdag, kommunikation og interaktion med andre mennesker, og i dette »medialiserede« samfund er det blevet svært at fordybe sig. Det er ikke kun et problem hos de unge, men også hos forældrene”, siger Birgitte Darger, der er formand for gymnasiets dansklærere, til Berlingske.

Birgitte Darger mener dog ikke, at det kun er litteraturen, der rammes af moderne menneskers rastløshed. Bare det at åbne en avis og læse en længere artikel til ende kan være en udfordring.

11. oktober 2024 Frivillige, Gråsten

Se hvor stort overskud Stafet for Livet tjente

11. oktober 2024 Frivillige

Stafet For Livet i Gråsten kan nu offentliggøre det økonomiske resultat af Stafet For Livet som blev holdt lørdag den 14. september på Ringriderpladsen i Gråsten. ”Vi kan med stolthed fortælle, vi fik et overskud på 104.000 kroner, som vil blive overført til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, oplysning og patientstøtte”, siger Orla Skovlund Hansen […]

Læs mere...