Gymnasieelever holdt et Klimafolkemøde

3. september 2021 Uddannelse
Mads Lodahl Andresen.
Mads Lodahl Andresen.

Eleverne på Alssundgymnasiet og to andre gymnasier har haft et par helt forrygende dage, hvor de unge har forholdt sig til klimaudfordringerne på både sjove og alvorlige måder. Overskriften på dagene var Klimafolkemøde og det handlede selvfølgelig om, at de unge er nødt til at have en plan, som redder kloden.

“På et hold lavede vi et spil, hvor de unge – i grupper – skulle investere i klimaløsninger. Blandt andet skulle de vælge om de ville investere i vindmøller og de kunne også satse på atomkraft”, sagde fysiklærer Martin Glitrup til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Klimaet er de unges problem og de er nødt til at tage stilling. Og jeg vil gerne have, at de forstår, at vi ikke kan dække vores energiforbrug uden atomkraft, som er en grøn løsning”, siger fysiklæreren og tilføjer:

“I dag kan man have atomkraftværket ombord på et skib og der er ingen fare for reaktor-nedsmeltning”.

En mulighed er selvfølgelig også, at vi flytter til Mars – og den løsning blev der oså arbejdet med.

“Hvis vi forestiller os, det er muligt at bo på Mars og turen derop ikke kommer til at koste mere, end et hus koster, så tror jeg, en del ville vælge at rejse”, sagde en af lærerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af de elever, som skal være med til at redde kloden, det er Mads Lodahl Andresen, som går på GF2 på AGS.

“For det første, så mener jeg, politikerne gør for lidt. Jeg ved ikke, hvad de skal gøre, men de skal komme med noget, som gavner klimaet”, sagde han.

“Som det er i dag, så giver man bare forureningen og udfordringerne videre til de unge, så det bliver os, der skal finde løsningerne, hvis vores børn skal have et godt liv”.

Mads Lodahl Andresen fortæller, han har hørt en del om klimaudfordringerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo helt galt, at vi brænder skovene af, fordi både vi selv og masser af dyr er afhængige af, at vi har skove. Brænder vi alle skove, så dør vi”.

Det er legende let at knurre over, at andre gør for lidt, men Mads Lodahl Andresen gør selv sit til, at kloden bliver en smule bedre:

“Jeg er ikke med til at lave madspild. Når jeg smører madpakke, så er der ikke mere i den, end jeg spiser. Jeg smider ikke mad ud”, fortæller han.

“Jeg smider heller ikke affald i naturen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Igennem dagene var der en del klima-oplæg, som blev sendt online – og der var adskillige workshops, hvor eleverne arbejde med mulige klimaløsninger. En af mange løsningerne er, at vi skal spise klimarigtigt.

Og for at det ikke bare skulle blive ved snakken, så var der gjort klar med adskillige bål på plænen, så eleverne kunne tilberede en klimarigtig ret med muslinger.

Du kan SE BILLEDER HER .

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49