Gymnasieelever inviterer til Ungdommens Nationale – online -Klimafolkemøde

13. august 2021 Uddannelse

I samarbejde med Tuborgfondet inviterer Alssundgymnasiet, Middelfart Gymnasium og HF, Aurehøj Gymnasium til Ungdommens Nationale Klimafolkemøde torsdag den 2. og fredag den 3. september. Udover Tuborgfondet, har eleverne allieret sig med Danske Gymnasier og Efterskoleforeningen.

Arrangørerne tilbyder faglige oplæg, debat, workshops og klimahandling med mere end 40 programindslag på fire scener i Sønderborg, Middelfart-Fredericia og København.

Der vil være programindslag på engelsk, tysk og spansk, skriver de tre gymnasier i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tuborgfondets donation gør det muligt for de deltagende gymnasier og skoler at tilbyde et meget alsidigt og inspirerende program, der bliver professionelt produceret og live-streamet af til alle ungdomsuddannelser og efterskoler m.m. i Danmark, som ønsker at deltage.

Formålet med Ungdommens Klimafolkemøde er at nå ud til samtlige unge på alle ungdomsuddannelsesinstitutioner i Danmark med et fagligt relevant og inddragende program, som kan kvalificere og inspirere undervisningen og den demokratiske debat om klima og klodens fremtid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet er at inspirere de unge til at handle mere klimarigtigt og oprette miljøudvalg med fokus på klima og CO2-reduktion på alle skoler. Målet er på sigt at skabe årligt  tilbagevendende ’klimadage’ på alle ungdomsuddannelser i Danmark.

Til dette års Ungdommens Klimafolkemøde kan man møde en række prominente gæster, debattører og foredragsholdere herunder: Forfatter og debattør Tor Nørretranders, Klimaminister Dan Jørgensen, forhenværende minister og EU-kommissær Connie Hedegaard, forfatter Caspar Eric, transportminister Benny Engelbrecht, klimaaktivist Anders Morgenthaler og mange, mange flere.

Artiklen fortsætter under annoncen

De elevdrevne miljøudvalg på gymnasierne siger ved talsperson Amalie Frikke-Salling, at:

”Vores ambition med dette års ’Ungdommens Klimafolkemøde’ er at nå ud til så mange unge som muligt, så forhåbentlig  alle skoler i Danmark kan få klima på dagsordenen og give os unge en vægtig stemme i klimadebatten. Tuborgfondets donation gør dette muligt, hvilket vi er meget taknemmelige for”.

Vær med – livestreamet er gratis for alle med mulighed for at deltage aktivt med debatspørgsmål m.v. over mobilen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 Broager, Erhverv

Broager-borger vil ha’ Sønderborg Fjernvarme til at varme Broager op

26. september 2022 Broager

Svend Brolund, som er flyttet til Broager for omkring et år siden, vil meget gerne have, at det er fra Sønderborg, der bliver sendt varme til boligerne i Broager, fordi fjernvarmepriserne i Sønderborg er lavere end de er i Broager. “Jeg har oprettet Facebooksiden ‘Fjernvarme til Broager fra Sønderborg‘ og målet med den er at […]

Læs mere...