Gymnasieelever tilbydes fem nåle i hvert øre og én i panden

24. maj 2023 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

På Det Blå Gymnasium i Sønderborg tilbydes eleverne nada

”Det at tilbyde nada er en god investering”, mener konstitueret rektor på Det Blå Gymnasium Joern Radzio.

”Hvis vi med den her lille ting kan bidrage til, at de kan få en bedre uddannelse og er bedre rustet til det, der måtte vente dem i den videre uddannelse eller i erhvervslivet. Så giver det god mening”, siger han til DR.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også selvom det i nogle tilfælde betyder, at elever går glip af undervisningen.

”I det store perspektiv vejer den, gavn eleverne får af nadabehandling højere, i forhold til de lektioner eleverne måtte misse”, siger rektor.

Erfaringerne med nada på Det Blå Gymnasium er så gode, at skolen har valgt at have behandlingen som et permanent tilbud til eleverne.

”Vi ved, det virker. Vi kan se, at der sker fremskridt. Eleverne fortæller, at de sover bedre og præsterer bedre. Det er nok for os til at godtgøre den her indsats”, siger Joern Radzio til DR.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nada virker beroligende

Nada er en gammel kinesisk akupunkturform og virker ved at stimulere belønningssystemet i kroppen. Nålene udløser endorfiner i kroppen og påvirker samtidig et kemisk stof, vi har i kroppen, hvilket gør os afslappet, når nålene sættes i.

Man har fem nåle i hvert øre, som hver især sidder, så de påvirker fem forskellige dele af kroppen. Blandt andet psyken og nervesystemet.

Kilde: Aarhus Universitetshospital

14. juni 2024 112, Sydals

Torsdag blev der fundet en død kvinde i vandkanten

14. juni 2024 112

En ældre, tysk dame er torsdag fundet død i vandet ved Kegnæs. Det fortalte politiets vagtchef til SønderborgNYT i går torsdag. Vagtchefen ville helst ikke have historien ud, inden de pårørende var orienteret. Personer på Kegnæs har efterfølgende fortalt, at politiet har været rundt og stemme dørklokker for at få oplysninger om kvinden, men hun […]

Læs mere...