Gymnasiepiger udforskede ingeniørvidenskaben i 24 timer

28. september 2019 Uddannelse

Industrien hungrer efter ingeniører. I den sammenhæng ligger der er et uudnyttet potentiale i forhold til pigerne. Derfor inviterede SDU i weekenden en række gymnasiepiger til en 24 timers TEK Challenge, hvor de fik mulighed for at udforske ingeniørvidenskab, møde nye venner og dygtige mentorer.

De kunne have været ude og drikke øl, danse eller siddet derhjemme og slappe af, men syv gymnasiepiger brugte fredag og lørdag på en 24-timers TEK Challenge med særligt fokus på vindmølleindustri og -udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet var at give gymnasiepiger en smagsprøve på, hvor spændende livet som ingeniør kan være.

I løbet af den 24 timers TEK Challenge prøvede pigerne kræfter med vidt forskellige aspekter af ingeniørvidenskaben. Med et vindmølleprojekt som omdrejningspunkt, kom pigerne i berøring med vigtige overvejelser, udregninger og essentiel teori. Undervejs kom en kvindelig vindmølleingeniør på besøg for at fortælle om sit arbejde på SIEMENS.

“Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk på forhånd, men er blevet enormt positivt overrasket. Det har været en god, hyggelig og spændende oplevelse”, gymnasieelev Sara Stræde Jeppesen.

Hun fortalte videre, at hun har stort fokus på bæredygtighed og derfor godt kunne tænke sig at studere til ingeniør. På trods af at lørdag morgen stod på excel-ark og komplekse tal, så blev hun ikke blevet afskrækket.

Tværtimod.

“Nej, det er jeg bestemt ikke, men jeg har måske fået en bedre idé om, i hvilken ingeniørretning, jeg vil gå”, siger Sara Stræde Jeppesen.

Den 24-timers lange TEK Challenge blev afrundet med en afsluttende pitch- og projektfremlæggelse, overrækkelse af et diplom og en lille gave skænket af SDU.

Deltagelsen var gratis.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk