Håndplukkede SDU-talenter er samlet i Sønderborg i weekenden

11. marts 2017 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Studerende på SDU kan være så skarpe, at de bliver tilbudt at deltage i et Talentprogram, hvor det er muligt at arbejde med en konkret idé og finde frem til, om den kan blive til virkelighed. Og det er vel at mærke ideer indenfor ingeniørverdenen, som det handler om.

Ron Bader fortæller Erik Zidjemans, som er tovholder på Talentprogrammet, om Sønderborg Iværksætter Service.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De studerende skal – ved siden af deres studier – kunne klare 10-15 timers ekstra arbejde om ugen, så vi har valgt dem ud, der kan være med”, siger Erik Zidjemans, der i sine hverdage arbejder på SDU i Odense.

De udvalgte har alle gjort sig positivt bemærkede i deres studier.

“I Talentprogrammet kan de studerende lære rigtigt meget ekstra og de kan måske lande med at have en virksomhed”, siger Erik Zidjemans til SønderborgNYT.

Alsion-studerende fik holdet til Sønderborg

Artiklen fortsætter under annoncen

Lørdag er talentholdet i Sønderborg Iværksætter Service på Ellegaardvej og søndag bliver SDU i Alsion ramme om holdet.

Krestian Muusmann er glad for at have fået Talentprogrammet på besøg i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det er rigtigt godt, at Talentholdet bruger Sønderborg Iværksætter Service, fordi det jo er her fremtidens virksomheder bliver udruget”, siger Ron Bader fra Sønderborg Iværksætter Service. Stedet har masser af viden, der kan blive nyttig for de unge talenter.

“De studerende får jo selv set, her er et innovativt miljø i Sønderborg”, siger han.

Lige så glad er Krestian Muusmann, som læser innovation business på SDU i Sønderborg.

“Det er virkeligt vigtigt, at sådan nogle talentprogrammer kommer udenfor landets største byer. Og selvom det lige nu er velfærdsteknologien, der er fokus på, så kan det jo ske, det snart handler om den grønne omstilling, hvor Sønderborg med Danfoss i toppen vil blive det oplagte sted at samles”, siger Krestian Muusmann til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Talentprogrammet er meget konkret og der arbejdes både koncentreret og målrettet.

“Vi får hjælp til vores ideer fra virkeligt dygtige studerende, som kan hjælpe os med tekniske udfordringer. Kort sagt hjælper de os videre”, siger Krestian Muusmann.

Nyuddannede studerende

Når Krestian Muusmann og hans medstuderende bliver færdige med studierne, så er det godt at have været en del af Talentprogrammet.

“Når vi søger job, så skal virksomhederne se papirer på de ting, som vi kan. Jeg undrer mig nu lidt over, at de ikke ser på den person, der søger og ser, om det er en, der er god til at sætte sig ind i nye ting”, siger Krestian Muusmann. I dag er det afgørende vigtigt, man er god til at finde ny viden, fordi det er den, der udvikler og det er udvikling, der giver vækst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af de talentfulde studerende kan arbejde på at gøre deres virksomhed fra Talentprogrammet til virkelighed, når den sidste eksamen er i hus. Ved at følge den vej, bliver de jo deres egen chef helt fra start.

“Og de er alle som en velkommen til at flytte til Sønderborg, hvor Sønderborg Iværksætter Service er klar til at guide dem frem til start”, siger Ron Bader.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk