Hærværk på 150 år gammelt egetræ

21. november 2014 Uncategorized

En medarbejder ved Sønderborg Kommune opdagede hærværket den 17. november. Der er boret tre huller dybt ind i stammen, hvorefter der er hældt gift ind i hullerne. Der er tale om et flot egetræ, der er plantet omtrent på den tid, hvor krigen på Dybbøl Banke rasede i 1864, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Foto: Kim Toft Jørgensen

Foto: Kim Toft Jørgensen

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med 150 år har træet nu sin bedste alder, og det er med til at gøre Sønderborg midtby til et dejligt sted at opholde sig. Træet nydes dagligt at borgere og beboere, der passerer forbi, når de går mellem Kastanie Alle og rådhuset. Træet har en høj værdi i forhold til faktorer som arkitektur, æstetik og miljø”, siger jordbrugsteknolog Kristian Nordstrøm, Veje og Trafik i Sønderborg Kommune.

Medarbejdere fra kommunen har forsøgt at spule hullerne rene for gift og proppet dem til igen i håbet om, at træet vil overleve og ikke få værre skader end dem, der allerede er synlige på træet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 Politik, Sønderborg

Hvor er Sønderborg Kommunes handicappolitiske visioner?

28. september 2023 Politik

Handicapbevægelse i Sønderborg inviterer til møde om visioner for handicapbevægelsen i Sønderborg. Mødet skal foregå i MultiKulturhuset sal den 23. oktober fra klokken 19 ”Vi er naturligvis interesseret i at høre om tankerne bag besparelserne, om prioriteringerne som vores politikere gør, om kommunens henvendelse til KL og regeringen, ja om alle de tiltag og initiativer, […]

Læs mere...