Hærværk på 150 år gammelt egetræ

21. november 2014 Uncategorized

En medarbejder ved Sønderborg Kommune opdagede hærværket den 17. november. Der er boret tre huller dybt ind i stammen, hvorefter der er hældt gift ind i hullerne. Der er tale om et flot egetræ, der er plantet omtrent på den tid, hvor krigen på Dybbøl Banke rasede i 1864, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Foto: Kim Toft Jørgensen

Foto: Kim Toft Jørgensen

“Med 150 år har træet nu sin bedste alder, og det er med til at gøre Sønderborg midtby til et dejligt sted at opholde sig. Træet nydes dagligt at borgere og beboere, der passerer forbi, når de går mellem Kastanie Alle og rådhuset. Træet har en høj værdi i forhold til faktorer som arkitektur, æstetik og miljø”, siger jordbrugsteknolog Kristian Nordstrøm, Veje og Trafik i Sønderborg Kommune.

Medarbejdere fra kommunen har forsøgt at spule hullerne rene for gift og proppet dem til igen i håbet om, at træet vil overleve og ikke få værre skader end dem, der allerede er synlige på træet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...