Har du sikret din bolig mod såkaldte ferie-indbrud?

26. juni 2013 Uncategorized

Det kan gøres ved at få naboen til at tømme postkassen, fylde din affaldsspand, slå græsplænen eller parkere boligen foran din bolig, når du er på ferie.

Men derudover kan du selv gøre meget for at sikre din bolig mod indbrudstyvene, når hjemmet overlades til sig selv. Og selv små tiltag, kan have en stor effekt.

Snyd tyven

Der er intet mere fristende for en indbrudstyv end en forladt bolig. Så sørg for at få hjemmet til at se beboet ud.

Det kan du gøre ved at få nogen til at sætte friske potteplanter i vindueskarmen, slå græsset, hænge vasketøj på tørresnoren, lukke vinduer og døre forsvarligt og lade lys og radio stå tændt – eventuelt med tænd/sluk-ure, hvis du skal være væk længe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjern værdigenstande, så de ikke er synlige fra vinduerne og kan friste tyven. Og fjern haveredskaber, værktøj og stige, som tyvene kan bruge til indbrud.

Desuden må du aldrig fortælle på telefonsvarer eller sociale medier som fx Facebook, at du er bortrejst – så er det bedre at lade som om, du er lige i nærheden.

Gør det svært for tyven

Vil man tænke langsigtet, er der endnu mere, man kan gøre for at holde de langfingrede gæster væk.

God sikring af døre og vinduer gør det svært for tyven at komme ind. Det kan for eksempel være en ekstra lås på døren eller tremmer for kældervinduerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

En høj hæk eller et stort plankeværk giver tyven arbejdsro, så overvej om hegnet eller hækken kan være lavere, så udsynet til huset bliver bedre. Overvej også udendørs belysning med føler.

Hold styr på, hvem du udleverer ekstranøgler til, og sørg for ikke at have for mange kopier i omløb. Udskift eventuelt låsen, hvis du lige er flyttet ind.

Hvis du bor i opgang, er det en god idé at aftale med naboerne, at man ikke lukker nogle ind, som man ikke kender eller har en aftale med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere om sikring mod indbrudstyve på nabohjælp.dk og stopindbrud.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...