Har du sikret din bolig mod såkaldte ferie-indbrud?

26. juni 2013 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Det kan gøres ved at få naboen til at tømme postkassen, fylde din affaldsspand, slå græsplænen eller parkere boligen foran din bolig, når du er på ferie.

Men derudover kan du selv gøre meget for at sikre din bolig mod indbrudstyvene, når hjemmet overlades til sig selv. Og selv små tiltag, kan have en stor effekt.

Snyd tyven

Der er intet mere fristende for en indbrudstyv end en forladt bolig. Så sørg for at få hjemmet til at se beboet ud.

Det kan du gøre ved at få nogen til at sætte friske potteplanter i vindueskarmen, slå græsset, hænge vasketøj på tørresnoren, lukke vinduer og døre forsvarligt og lade lys og radio stå tændt – eventuelt med tænd/sluk-ure, hvis du skal være væk længe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjern værdigenstande, så de ikke er synlige fra vinduerne og kan friste tyven. Og fjern haveredskaber, værktøj og stige, som tyvene kan bruge til indbrud.

Desuden må du aldrig fortælle på telefonsvarer eller sociale medier som fx Facebook, at du er bortrejst – så er det bedre at lade som om, du er lige i nærheden.

Gør det svært for tyven

Vil man tænke langsigtet, er der endnu mere, man kan gøre for at holde de langfingrede gæster væk.

God sikring af døre og vinduer gør det svært for tyven at komme ind. Det kan for eksempel være en ekstra lås på døren eller tremmer for kældervinduerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

En høj hæk eller et stort plankeværk giver tyven arbejdsro, så overvej om hegnet eller hækken kan være lavere, så udsynet til huset bliver bedre. Overvej også udendørs belysning med føler.

Hold styr på, hvem du udleverer ekstranøgler til, og sørg for ikke at have for mange kopier i omløb. Udskift eventuelt låsen, hvis du lige er flyttet ind.

Hvis du bor i opgang, er det en god idé at aftale med naboerne, at man ikke lukker nogle ind, som man ikke kender eller har en aftale med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere om sikring mod indbrudstyve på nabohjælp.dk og stopindbrud.dk

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...