Helge Larsen: Jesper Rosanes interesserer sig ikke for sundhedspolitik

4. november 2013 Debat

Byrådsmedlem Helge Larsen, Socialdemokraterne, skriver:

Sønderborg Nyt bragte den 30. oktober en artikel med overskriften: For sundhedens skyld, stem på Helge Larsen.

Forfattere var Tine Kjeldsen, der er fysioterapeut, psykoterapeut og sundhedsfremmekonsulent og Jettie Nielsen,  der er sundheds- og uddannelsesplanlægger og sundhedskandidat fra Roskilde Universitets Center.

Jesper Rosanes blev vippet af formandsstolen i Seniorudvalget af udvalgsmedlemmerne og flertalsgruppen sikrede ham derpå en ny formandsstol.

Jesper Rosanes blev vippet af formandsstolen i Seniorudvalget af udvalgsmedlemmerne og flertalsgruppen sikrede ham derpå en ny formandsstol.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedindholdet i artiklen var en saglig og grundig analyse og gennemgang af ”sundheds-situationen” i Sønderborg.

Jesper Rosanes, Venstre, følte sig kaldet til at reagere på artiklen i Sønderborg Nyt den 1. november.

Rosanes udtaler, at ”fakta er nu ikke at foragte”, at ”valgtrommen buldrer (hult)” og han sætter citationstegn om ”sundhedseksperter”. En i mine øjne meget nedladende, men desværre ikke overraskende, reaktion fra Rosanes’ side.

Forfatterne har større faglig indsigt i hele sundhedsområdet, end Rosanes og undertegnede har tilsammen. At jeg har en kandidatgrad fra Odense Universitet i sundhed og idræt, fortæller måske, hvordan jeg vurderer Rosanes’ indsigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tine Kjeldsen er fysioterapeut, psykoterapeut og sundhedsfremmekon-sulent. Jettie Nielsen er sundhedsplanlægger og uddannelses-planlægger.

Tine Kjeldsen er fysioterapeut, psykoterapeut og sundhedsfremmekonsulent.
Jettie Nielsen er sundhedsplanlægger og uddannelses-planlægger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen vidner også om, at vi har en formand for Sundhedsudvalget, som ikke evner at se forskellen på borgerrettet og patientrettet forebyggelse eller på behandling og forebyggelse. Heller ikke i dette udvalg har han styr på sine ting.

Rosanes skriver også, at ”Helge Larsen…..har sparet 900.000 kr. på sundhedsordningen for kommunens ansatte”. Hvor er det ynkeligt, Rosanes.

Enhver, der overværede byrådsmødet, hvor budgettet blev vedtaget, vil vide, at der var ét byrådsmedlem, som rejste sig og tordnede for borgerrettet forebyggelse og imod besparelser på sundhedsordningen. Undertegnede. I sin mangel på interesse blev Rosanes siddende og sagde ikke et ord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Sundhedsudvalget brænder ikke for området.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2022 Kultur, Sønderborg

Symfoniorkestrets musikchef fortæller om Bachs berømte Juleoratorium

27. november 2022 Kultur

Lyt med, når Sønderjyllands Symfoniorkesters musikchef Nikolaj Andersen på biblioteket i MultiKulturhuset onsdag klokken 17 fortæller om det berømte Juleoratorium af Bach, der lige siden midten af 1900-tallet har været et af de mest opførte og elskede musikværker. For mange er det en fast tradition at høre værket i juletiden, skriver biblioteket Værkets tekst og […]

Læs mere...