Helge Larsen: Jesper Rosanes interesserer sig ikke for sundhedspolitik

4. november 2013 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Helge Larsen, Socialdemokraterne, skriver:

Sønderborg Nyt bragte den 30. oktober en artikel med overskriften: For sundhedens skyld, stem på Helge Larsen.

Forfattere var Tine Kjeldsen, der er fysioterapeut, psykoterapeut og sundhedsfremmekonsulent og Jettie Nielsen,  der er sundheds- og uddannelsesplanlægger og sundhedskandidat fra Roskilde Universitets Center.

Jesper Rosanes blev vippet af formandsstolen i Seniorudvalget af udvalgsmedlemmerne og flertalsgruppen sikrede ham derpå en ny formandsstol.

Jesper Rosanes blev vippet af formandsstolen i Seniorudvalget af udvalgsmedlemmerne og flertalsgruppen sikrede ham derpå en ny formandsstol.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedindholdet i artiklen var en saglig og grundig analyse og gennemgang af ”sundheds-situationen” i Sønderborg.

Jesper Rosanes, Venstre, følte sig kaldet til at reagere på artiklen i Sønderborg Nyt den 1. november.

Rosanes udtaler, at ”fakta er nu ikke at foragte”, at ”valgtrommen buldrer (hult)” og han sætter citationstegn om ”sundhedseksperter”. En i mine øjne meget nedladende, men desværre ikke overraskende, reaktion fra Rosanes’ side.

Forfatterne har større faglig indsigt i hele sundhedsområdet, end Rosanes og undertegnede har tilsammen. At jeg har en kandidatgrad fra Odense Universitet i sundhed og idræt, fortæller måske, hvordan jeg vurderer Rosanes’ indsigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tine Kjeldsen er fysioterapeut, psykoterapeut og sundhedsfremmekon-sulent. Jettie Nielsen er sundhedsplanlægger og uddannelses-planlægger.

Tine Kjeldsen er fysioterapeut, psykoterapeut og sundhedsfremmekonsulent.
Jettie Nielsen er sundhedsplanlægger og uddannelses-planlægger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen vidner også om, at vi har en formand for Sundhedsudvalget, som ikke evner at se forskellen på borgerrettet og patientrettet forebyggelse eller på behandling og forebyggelse. Heller ikke i dette udvalg har han styr på sine ting.

Rosanes skriver også, at ”Helge Larsen…..har sparet 900.000 kr. på sundhedsordningen for kommunens ansatte”. Hvor er det ynkeligt, Rosanes.

Enhver, der overværede byrådsmødet, hvor budgettet blev vedtaget, vil vide, at der var ét byrådsmedlem, som rejste sig og tordnede for borgerrettet forebyggelse og imod besparelser på sundhedsordningen. Undertegnede. I sin mangel på interesse blev Rosanes siddende og sagde ikke et ord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden for Sundhedsudvalget brænder ikke for området.

26. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

Hørup Genbrug hjalp SIND med penge til et foredrag

26. maj 2024 Frivillige

Hørup Genbrug overrakte lørdag en donation på 6.250 kroner til Lone Petersen Lock fra SIND. ”Vi skal bruge pengene til et foredrag med Carolyne Kaddu Rasmussen og nu er det nødvendige besløb i hus”, siger Lone Petersen Lock til SønderborgNYT. ”Jeg søgte også – og fik – et tilskud fra Sønderborg Kommune og jeg regner […]

Læs mere...