Helge Larsen: Mon Jesper Rosanes har hukommelsessvigt?

27. september 2013 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Næstformand for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, Socialdemokraterne, skriver:

Enten pynter Jesper Rosanes sig bevidst med lånte fjer eller også lider han af udtalt hukommelsessvigt.

I et indlæg på Sønderborg Nyt fremlægger han, hvad ”han som formand for Sundhedsudvalget har præsteret”.

Helge Larsen håber på, han bliver valgt, så han kan arbejde med sundhedspolitikken.

Helge Larsen håber på, han bliver valgt, så han kan arbejde med sundhedspolitikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han pynter sig med det store projekt ”sundhed i folkeskolen”, som var noget at det første, der blev igangsat i forrige periode. I øvrigt har han og flertallet beskåret projektet med 500.000 kr om året!

Fem år gammel plan

På samme vis bryster han sig med ”den boligsociale helhedsplan”, som nu går ind i sit 5. leveår og med projektet rettet mod ”ensomme unge”. Arbejdet for at spotte og hjælpe ensomme unge blev igangsat af et dagsordenspunkt udarbejdet af undertegnede!

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hukommelsen rækker åbenbart slet ikke til at fortælle om alle besparelser og nedskæringer. Lad mig som eksempler nævne, at Rosanes og flertallet har nedlagt sundhedsbussen, fysisk aktivitet og øget trivsel for børn og unge er reduceret med 500.000 kr årligt, frivilligt socialt og sundhedsfremmende arbejde er beskåret og helt overordnet er sundhedsfremme og forebyggelse beskåret både på budgettet og på medarbejdere.

Fra stort til småt

Ved afslutningen af forrige byrådsperiode kaldte Statens Institut for Folkesundhed Sønderborg for den bedste kommune til at forebygge og fremme folkesundheden. Det er i Rosanes regeringstid blevet smadret. Borgerrettet og langsigtet  forebyggelse har trange kår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis jeg får indflydelse efter valget, så kommer der andre boller på suppen.

 

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...