Helgi Hólmgeirsson: Løn giver værdighed og selvrespekt

16. juli 2016 Uddannelse

For to år siden blev Helgi Hólmgeirsson syg og måtte stoppe på sit arbejde. Derfor blev han – for første gang i sit liv – ledig og kom på kontanthjælp. Fra midt i november og seks uger frem var han ansat i et Dag til Dag-job på Sønderskov-Skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han arbejdede fire timer dagligt til overenskomstmæssig løn. Selvom han var på kontanthjælp, kunne han beholde ca. 70 procent af lønnen, der ikke blev modregnet i kontanthjælpen. Det var en stærk motivationsfaktor for Helgi Hólmgeirsson , der nu har fået et fleksjob som vinduespudser.

Foto: Sønderborg Kommune ” width=”300″ height=”199″ /> Helgi Hólmgeirsson. Foto: Sønderborg Kommune

”Det er ikke bare pengene i sig selv, der er motiverende for at yde en indsats

Artiklen fortsætter under annoncen

For mig handler det om selvrespekt og værdighed. Jeg ved, at jeg har nogle kompetencer og er dygtig til det, jeg laver. Jeg præsterer noget, som arbejdspladsen har brug for, og derfor er det ganske tilfredsstillende, at det også kan ses på lønsedlen, forklarer Helgi Hólmgeirsson i en pressemeddelelse.

I de seks uger, hvor Helgi arbejdede på Sønderskov-Skolen fik han til opgave at få styr på skolens arkiv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt elevmaterialet helt tilbage fra 1960 skulle omorganiseres og sættes i system. Det var lige en opgave for Helgi Hólmgeirsson , der er kontoruddannet og bl.a. har arbejdet som ejendomsmæglerassistent hos EDC-mæglerne i Vejle og Fredericia i mange år.

Alt gik rigtigt godt

Sekretariatsleder på Sønderskov-Skolen, Ulla Lassen, var yderst tilfreds med Helgi Hólmgeirsson  arbejdsindsats.

”Han gjorde det rigtig godt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var tydeligt, at han var vant at organisere og systematisere. På ca. seks uger fik han helt styr på den opgave, som vi andre havde brug for blev lavet, men havde svært ved selv at få tid til. Det er lige præcis i sådanne tilfælde, at en Dag til Dag – jobber kan træde til og gøre en forskel”, fortæller Ulla Lassen.

På sit sidste job gik Helgi Hólmgeirsson ned med stress og blev sygemeldt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er han ikke kommet sig helt over endnu. Derfor kan han ikke klare et fuldtidsjob på almindelige vilkår. Helgi håber, at han får den fulde arbejdsevne tilbage igen på et tidspunkt, det må tiden vise.

Artiklen fortsætter under annoncen

Midt i april fik han et nyt Dag til Dag – job som vinduespudser, og det er fra 1. juli blevet til et fleksjob på 16 timer om ugen. Det er Helgi Hólmgeirsson rigtig glad for.

”Der er enormt rart, at have noget at stå op til om morgenen og blive værdsat for det man præsterer – også lønmæssigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mine to Dag til Dag – jobs har været min adgangsbillet til mit nye fleksjob”, siger Helgi Hólmgeirsson

De virksomheder eller butikker, der ansætter en Dag til Dag Jobber får løst mindre arbejdsopgaver, og giver en kontanthjælpsmodtager en værdifuld tilknytning til arbejdsmarkedet i form af et job til almindelig løn.

Artiklen fortsætter under annoncen

En Dag til Dag Jobber arbejder på timebasis, og virksomheden bestemmer ansættelsens varighed og omfang.

Virksomheder og butikker, der kunne tænke sig at hyre en Dag til Dag Jobber, kan kontakte Dag til Dag Virksomhedskonsulenten i Jobcenter Sønderborg og høre om mulighederne for at få hjælp til akut travlhed, forefaldende opgaver eller til opgaver, som ellers ikke lige ville blive løst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet udløber ved udgangen af 2016.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...