Helgi Hólmgeirsson: Løn giver værdighed og selvrespekt

16. juli 2016 Uddannelse

For to år siden blev Helgi Hólmgeirsson syg og måtte stoppe på sit arbejde. Derfor blev han – for første gang i sit liv – ledig og kom på kontanthjælp. Fra midt i november og seks uger frem var han ansat i et Dag til Dag-job på Sønderskov-Skolen. Han arbejdede fire timer dagligt til overenskomstmæssig løn. Selvom han var på kontanthjælp, kunne han beholde ca. 70 procent af lønnen, der ikke blev modregnet i kontanthjælpen. Det var en stærk motivationsfaktor for Helgi Hólmgeirsson , der nu har fået et fleksjob som vinduespudser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helgi Hólmgeirsson. Foto: Sønderborg Kommune

Helgi Hólmgeirsson. Foto: Sønderborg Kommune

”Det er ikke bare pengene i sig selv, der er motiverende for at yde en indsats. For mig handler det om selvrespekt og værdighed. Jeg ved, at jeg har nogle kompetencer og er dygtig til det, jeg laver. Jeg præsterer noget, som arbejdspladsen har brug for, og derfor er det ganske tilfredsstillende, at det også kan ses på lønsedlen, forklarer Helgi Hólmgeirsson i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de seks uger, hvor Helgi arbejdede på Sønderskov-Skolen fik han til opgave at få styr på skolens arkiv. Alt elevmaterialet helt tilbage fra 1960 skulle omorganiseres og sættes i system. Det var lige en opgave for Helgi Hólmgeirsson , der er kontoruddannet og bl.a. har arbejdet som ejendomsmæglerassistent hos EDC-mæglerne i Vejle og Fredericia i mange år.

Alt gik rigtigt godt

Sekretariatsleder på Sønderskov-Skolen, Ulla Lassen, var yderst tilfreds med Helgi Hólmgeirsson  arbejdsindsats.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Han gjorde det rigtig godt. Det var tydeligt, at han var vant at organisere og systematisere. På ca. seks uger fik han helt styr på den opgave, som vi andre havde brug for blev lavet, men havde svært ved selv at få tid til. Det er lige præcis i sådanne tilfælde, at en Dag til Dag – jobber kan træde til og gøre en forskel”, fortæller Ulla Lassen.

På sit sidste job gik Helgi Hólmgeirsson ned med stress og blev sygemeldt. Det er han ikke kommet sig helt over endnu. Derfor kan han ikke klare et fuldtidsjob på almindelige vilkår. Helgi håber, at han får den fulde arbejdsevne tilbage igen på et tidspunkt, det må tiden vise. Midt i april fik han et nyt Dag til Dag – job som vinduespudser, og det er fra 1. juli blevet til et fleksjob på 16 timer om ugen. Det er Helgi Hólmgeirsson rigtig glad for.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er enormt rart, at have noget at stå op til om morgenen og blive værdsat for det man præsterer – også lønmæssigt. Mine to Dag til Dag – jobs har været min adgangsbillet til mit nye fleksjob”, siger Helgi Hólmgeirsson

De virksomheder eller butikker, der ansætter en Dag til Dag Jobber får løst mindre arbejdsopgaver, og giver en kontanthjælpsmodtager en værdifuld tilknytning til arbejdsmarkedet i form af et job til almindelig løn. En Dag til Dag Jobber arbejder på timebasis, og virksomheden bestemmer ansættelsens varighed og omfang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomheder og butikker, der kunne tænke sig at hyre en Dag til Dag Jobber, kan kontakte Dag til Dag Virksomhedskonsulenten i Jobcenter Sønderborg og høre om mulighederne for at få hjælp til akut travlhed, forefaldende opgaver eller til opgaver, som ellers ikke lige ville blive løst. Projektet udløber ved udgangen af 2016.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...