Her får du styr på din hund

10. august 2013 Uncategorized

Lørdag middag troppede en flok hundeejere op hos Sønderborg Politihundeforening på Kær for allerførste gang. Hundeejerne havde deres store og små hvalpe med og målet er, at de på tre måneder skal lære, hvordan man hele tiden har styr på sin hund. Siden 1935 har det været muligt for hundeejere at træne hunden i den forening.

– Det er vigtigt, at i får lært nogle ting og at jeres hunde også får lært noget, siger Yrsa til hundemenneskerne. Og så blev der fortalt, at de første otte måneder i hundens liv er dér, hvor den for alvor lærer.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Altså skal i få den til at gøre det, som i beder den gøre. Det nytter ikke at tænke, at det nok lykkes næste gang. I har otte måneder, hvor i kan lære den de ting, der skal sidde fast resten af hundens liv, siger træneren.

Så er det om at få erobret hele verden.

Så er det om at få erobret hele verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske tænkes der ikke over det. Men allerede fra den første dag, hvor man har sin nye hund, så begynder man at lære den noget. Den lærer at være sammen med børn, naboens hund, måske en kat. Man begynder også at vænne den til at gå i snor, komme når man kalder og så lærer man den renlighed.

– Når hunden er tolv uger, så kan man begynde at træne den for alvor og den træningsmetode, som vi bruger i Politiets Hundeforening er baseret på hundens naturlige instinkter, siger Janne, der også er hundetræner. Hundene lærer at hente ting og aflevere dem til sin ejer. De lærer også at følge et spor – og det kan være nyttigt, hvis man en dag taber et eller andet, når man er ude at gå.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertil kommer så den almindelige lydighedstræning.

Ligesom det er med den allerførste skoledag for børn, så fik de mange hundehvalpe også en sjov start på deres skoling. Hele flokken blev sluppet fri, så de kunne løbe rundt og lege med hinanden. Og når ejerne kaldte dem til sig, så vankede der en godbid.

Se billederne: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.420023734784646.1073741877.271358109651210&type=1

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>