HF er en ungdomsuddannelse der er relevant for kommende pædagoger, lærere og sygeplejersker

8. juni 2021 Uddannelse

Når forældre råder deres børn til en ungdomsuddannelse, så kan det give rigtig god mening at kigge på Statsskolens HF, som er en rigtig god uddannelse, hvis drømmen for eksempel er lærer, pædagog, politibetjent, sygeplejerske eller måske en af de mange erhvervsakademi-uddannelser.

“Gymnasieklasserne henvender sig især til unge mennesker, der drømmer om at blive akademikere, men alligevel er det ret få, der senere tager en lang, videregående uddannelse. Og så der er et år at spare ved at vælge HF fremfor gymnasiet. Uddannelsen er også en ‘døråbner’ for alle de unge, der ikke skal på EUC Syd og lære et håndværk”, siger lærer Anders Stubkjær fra Statsskolen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

HF-forløbene er sat sammen efter det mål, som eleverne har med ungdomsuddannelsen.

“Det betyder, at der er mulighed for en ganske kort praktik i det erhverv, man arbejder hen imod, så man får en fornemmelse af, om det lever op til drømmen”.

I HF-klasserne på Statsskolen er der unge fra 16 år og op til 26.

“Nogle kommer fra 9. eller 10. klasse. Andre er sprunget fra en anden ungdomsuddannelse og så er der også unge, der har været i job og er kommet i tanke om, at en uddannelse er en god ting. For de fleste er to år på HF til at overskue”, siger Anders Stubkjær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aldersforskellene gør, at de unge lærer en del om livet af de ‘ældre’.

Det er overskueligt at gå på HF.

“Der er færre fag end i gymnasiet og man skal til eksamen i dem alle. Altså er målet klart”, siger læreren.

Og så skal de unge notere sig, der ikke er samme mængde lektier, som der er i gymnasiet.

“Det betyder, der er plads til et fritidsjob eller sport”.

I mange hjem er det især mødrene, der lyttes til, når unge skal vælge ungdomsuddannelse – og de er velkomne til at ringe til Statsskolen på telefon 7442 3427 og spørge efter HF – hvis de vil vide noget om uddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kan sige, det er en glimrende bolig uddannelse, som åbner mange døre til videre uddannelse. Og så er den overskuelig og samtidig gør den unge mennesker klogere på sig selv”, siger underviseren.

Læs mere om tilmelding på Statsskolens hjemmeside .

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...