Hjælp politiet med at passe på de nye cyklister

10. august 2013 Uncategorized

Politiet vil i løbet af de første uger af skoleåret være til stede med kontrol ved mange af landets skoler. Det er nødvendigt for at få bilisterne til at lette foden fra speederen og holde godt øje med de mange nye børn i trafikken. Hvert år stopper politiet mange bilister, der kører for stærkt eller ikke viser nok opmærksomhed, når de kører på en skolevej.

Øvelse gør mestre

Men kontrol gør det ikke alene. Derfor opfordrer kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden forældrene til at komme ud i trafikken og træne med deres børn. Det kræver øvelse og praktisk erfaring, hvis børnene skal blive sikre trafikanter og lære, hvad de skal holde øje med på vejene. Ingen er født med evnen til at færdes sikkert i trafikken. Det skal børnene lære gennem praktisk træning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Betjenten måler farten på biler ved skolerne.

Betjenten måler farten på biler ved skolerne.

Derfor har alle forældre fået materialer, der nemt og enkelt viser, hvordan man kan træne med sit barn og give barnet en trafiksikker viden og erfaringer med i skoletasken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Materialerne findes også gratis på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside: www.sikkertrafik.dk/skolestart På hjemmesiden er der både informationer til lærerne, forældrene og skolerne.

– Skolestartskampagnen sætter fokus på, hvor vigtigt det er, at forældrene kommer ud i trafikken med deres børn og øver vejen til skole. Hvis man kun kører sine børn i skole i bil, så lærer de ikke at begå sig i trafikken. Parker eventuelt et stykke fra skolen og gå det sidste stykke og  tal om, hvad barnet skal være opmærksom på, siger Gitte Aagaard, pædagogisk konsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...