Hjemmeside gør skolelærere klogere – helt gratis

21. august 2015 REGIONALT

Undervisningsforlaget Alinea overtager Danmarks førende videns-site blivklog.dk fra Kata Fonden. Nu skal endnu flere lærere have adgang til endnu mere faglig viden – helt gratis.

downloadDet er en betydningsfuld tjeneste, som nu skal videreførers af Danmarks største forlag for undervisningsmidler til grundskolen, Alinea.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kata Fonden, der udvikler og modner projekter med fokus på læring og innovation, har for første gang overdraget et af deres projekter til en virksomhed, nemlig viden-sitet blivklog.dk.

“Vi er meget glade for at overtage blivklog.dk, som med sin grundtanke om at give lærerne gratis viden fortjener endnu større udbredelse,” siger forlagsdirektør hos Alinea, Cliff Hansen i en pressemeddelelse.

I dag bruger omkring 10.000 lærere hver en eller flere af de godt 100 fagartikler, der ligger gratis tilgængeligt på blivklog.dk. Men ifølge Cliff Hansen er det oplagt at øget såvel antallet af brugere som indholdet:

“Vi vil sørge for at udvikle sitet, så det får endnu mere indhold og bliver endnu mere praksisnært til gavn for både lærere og lærerstuderende,” siger forlagsdirektøren, som i øvrigt ser gode synergier mellem forretningen Alinea og det nye site:

“Der er oplagte muligheder for at koble Alineas øvrige aktiviteter med blivklog.dk. Men det afgørende er, at alt det gode fagindhold forbliver gratis og umiddelbart tilgængeligt,” siger Cliff Hansen.

Blivklog.dk så dagens lys i 2009, og sitet er siden vokset til i dag at være Danmarks førende videns-site inden for sit fagområde. Ideen var fra starten at tilbyde lærere med en travl hverdag en nem adgang til nye læringsteorier, metoder og redskaber forklarer Peter Skat-Rørdam, direktør for Kata Fonden:

“Det har været afgørende for Kata Fonden at finde en partner, der kunne se ideen i at drive og udbygge blivklog.dk som en gratis tjeneste til gavn for det danske samfund. Vi er glade for, at Alinea har påtaget sig denne opgave som et supplement til sine kommercielle aktiviteter inden for læringsområdet,” siger Peter Skat-Rørdam.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk