Hørup-brand: Ældre mennesker tilset af læge

8. april 2020 112

Rettelse – 19:05: Det var ikke beboere på plejecentret der blev tilset af en læge, men der imod ældre borgere som bor i boliger tæt ved plejecentret. SønderborgNYT beklager fejlen.

Onsdag klokken 14:06 blev der slået storalarm, da bygningerne, som tidligere husede Rådhuset på Sydals, stod i flammer.

”Det var en meget voldsom brand, hvor to ud af tre bygninger var overtændte da vi ankommer og vi starter med at sætte ind med masser af vand og det skaber en meget voldsom røgudvikling”, fortalte indsatsleder Pia Hamann til SønderborgNYT, da vi mødte hende sidst på eftermiddagen, hvor branden var under kontrol.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bygninger ligger tæt på nogle boliger ved siden af plejecentret og på grund af røgudviklingen valgte man at tage hånd om nogle af de ældre borgere:

”Vi har været opmærksomme på, at der bor rigtig mange ældre mennesker lige i nabolaget og nogle af dem har været tilset af en læge for en sikkerheds skyld og vi har haft nogle af beboere væk fra deres bolig”, siger Pia Hamann, der samtidig oplyser, at ingen er kommet til skade ved den voldsommer brand.

Du kan se en video som SønderborgNYTs reporter optog på brandstedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omkring 50-60 brandfolk kæmpede i eftermiddagstimerne med den voldsomme brand og nu går arbejdet  med at efterslukke branden i gang:

”En af de tre bygninger blev reddet, en anden bygning, hvor der var beboelse, er ødelagt og den sidste bygningsdel kommer til at brænde helt ned og vi går nu i gang med at slukke den midterste bygning – og går så videre til den sidste bygning, når den er brændt helt ned”, siger Pia Hamann, der forventer at efterslukningen kommer til at vare frem til midnat.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Årsagen til at branden udviklede sig så voldsomt, skyldes en særlig tagkonstruktion, der er meget svær at slukke”, oplyser Pia Hamann.

Selve brandårsagen er endnu ikke fastlagt, men vagtchef Mads Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser til SønderborgNYT, at politiet har fået at vide, at branden opstod i en el-cykel.

På adressen ligger virksomheden Himex, der blandt beskæftiger sig med batterier til el-cykler og andre forbrugsbatterier.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...