Hørup Centralskole har fået et legat på 4.300 kroner

1. maj 2021 Uddannelse

Det trækker op til en slags OL i matematik for børnene på 2. og 3. årgang på Hørup Centralskole. Skolen på Sydals har nemlig fået 4.300 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat til at arrangere en dag, som kombinerer leg, bevægelse og matematik.

”Vi søger penge til at udvikle en fællesskabende bevægelsesdag, vi har valgt at kalde “De Matlympiske Lege”. Udgangspunktet er en fagdag i matematik, men det handler primært om at skabe en ekstra årlig tradition, som eleverne i 2. og 3. årgang ser frem til hvert år”, skrev Jesper Carstens, lærer på Hørup Centralskole, i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bag Skolemælkslegatet står Mejeriernes Skolemælksordning. Det skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på landets skoler. Til den seneste uddeling af legater i april var der 572 ansøgninger.

”Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 39 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatpenge til efteråret”, siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. Ved den nylige uddeling blev der doneret beløb fra 1.495 kr. op til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 151.000 kr.

Heraf kommer 51.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 112, Sønderborg

Brand i bil

17. august 2022 112

I rundkørslen på Grundtvigs Allé var der onsdag eftermiddag klokken 16:40 brand i en bil. “Brandfolk fra stationen i Sønderborg fik den slukket”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT.

Læs mere...