HTX-elev fra Sønderborg vandt en plads til vinderseminariet i Georg Mohr-konkurrencen

Sebastian fra htx på EUC Syd
15. februar 2023 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Det er ikke mange 18-årige, der kan sige, at de har slået over 15.000 andre unge i en national matematikkonkurrence – og derfor har vundet en plads på et eftertragtet vinderseminar, hvor netop matematikken er i fokus. Men det kan Sebastian, som til dagligt går på programmeringslinjen på HTX i Sønderborg.

Og matematikken er på ingen måder en ny interesse for Sebastian. Allerede i grundskolen deltog han på TalentCamp, der talentudvikler elever fra grundskolen og gymnasiet i flere forskellige fag. Det var igennem TalentCamp, at Sebastian for første gang blev udpeget til at deltage i Georg Mohr-konkurrencen, da han gik i 8.klasse. Og han fortæller selv om sin udvikling gennem årene:

”Siden 8. klasse er der sket en stor udvikling. Mine point er blevet bedre for hver gang, og det har givet mig blod på tanden til at blive ved. Denne gange er mine point fordoblet, siden jeg var med sidst, og det var nok til, at jeg kom med til vinderseminaret. Det har været fedt at se min egen udvikling i konkurrencen, siden jeg deltog første gang”, siger han i en pressemeddelelse.

Georg Mohr-konkurrencen er en matematikkonkurrence, hvor 15.000-20.000 gymnasielever og enkelte grundskoleelever fra hele landet, hvert år deltager. Ud af de mange tusinde elever er 798 i år gået videre til anden runde. Og det var i denne runde, at Sebastian sammen med 47 andre vandt en plads til vinderseminaret. Herudover har 25 deltagere fået et wildcard, som også giver adgang til seminaret. Altså deltager i alt 73 i årets vinderseminar.

Det har været både udfordrende og spændende for Sebastian at deltage. At han vandt anden runde, har givet ham muligheden for at få ekstra kurser op til vinderseminaret. Det har betydet, at han har fået nye muligheder for at forberede sig og træne op til seminaret.

Til vinderseminaret er der mulighed for at kvalificere sig til Den Nordiske Matematikkonkurrence og sidenhen Den Internationale Matematikolympiade. Derudover vil der på seminaret være både undervisning og foredrag for eleverne, og det er noget Sebastian ser frem til. Han håber, at det kan give inspiration til fremtiden, og så glæder han sig til udfordringen og oplevelsen.

”Selvom jeg ikke har hørt så meget om vinderseminaret fra andre, så glæder jeg mig til den undervisning, vi skal have. Og konkurrenceniveauet er noget højere end i anden runde, så jeg ser frem at blive udfordret”.

Det hele løber af stablen på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø fra søndag den 26. februar til og med onsdag den 1. marts. Den 28. februar vil der være reception med præmieoverrækkelse og den 1. marts finder den afsluttende prøve sted. Her bliver det afgjort, hvem der går videre til Den Nordiske Matematikkonkurrence.