Hunde-elskere inviteres til luftetur torsdag

29. april 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

I Sønderborg er der en lille gruppe mennesker, der bruger masser af tid og energi på at kæmpe imod den hundelov, som gør, at der er ret mange hunde, der bliver aflivet, fordi deres ejere ikke kan bevise, at de ikke har gener fra de såkaldte muskelhunde, der er skrevet på dødslisten. Gruppen er opmærksom på, der er stor forskel på de såkaldte kamphunde og muskelhunde.

– Hvis en lille hund bider en stor hund, der reagerer med en markering, så er der stor risiko for, at den store hund, bliver aflivet, siger Jeanette Nielsen. Hun forklarer, at dommen kan ramme alle hunde. Uanset om det er en blandingshun eller en ægte Collie, Labrador eller noget helt tredje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fremfor at brage afsted med store og dyre kampagner i medierne, så vil Jeanette Nielsen og hendes kampfæller meget hellere snakke med andre om den urimelige lov – og derfor inviterer de hundeejere og andre hundeelskere til at samles foran Rådhuset i Sønderborg på torsdage klokken 15.

– Selvfølgelig skal de, der har en hund, have den med og så går vi en tur alle sammen, siger Jeanette Nielsen. Undervejs kan hundene hygge sig med, at der er andre hunde og deres ejere kan snakke hundelov og sikkert også andre ting.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeanette Nielsen og hendes fredelige hund.

– Vi har kontakt til en del hundeejere i Tyskland – og de vil ikke længere tage på ferie i Danmark, fordi der er risiko for, at blot en enkelt, lille episode kan betyde, at deres hund bliver taget af politiet og sendt til aflivning, siger Jeanette Nielsen til Sønderborg Nyt. Hun håber, at det faktum, at det, at der er et økonomisk tab, kan få politikerne på Christiansborg til at tænke den såkaldte hundelov igennem påny. Og det allerbedste ville være, at dødsdomme blev stillet i bero, indtil loven er revurderet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis hundeejere tager på lydighedskurser og sørger for altid at have deres hund i snor, så er meget taget i opløbet, men der kan ske uheld og det kan ikke være rigtigt, at de som udgangspunkt fører til en dødsdom over de hunde, der ikke bevisligt er fri af de forkerte gener, siger Jeanette Nielsen.

Men, tag din hun i snor og kom til Rådhuset torsdag klokken 15, hvor der er luftetur for både hunde og ejere. Undervejs kan du blive klogere på den lov, som den lille gruppe kæmper imod. Hvis du ikke lige har en hund, så er du hjerteligt velkommen alligevel.

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...