Hus i Egernsund har opnået højeste udmærkelse i bæredygtigt byggeri

18. december 2020 Sundeved
Matzen-Tegl Huset i Egernsund
Matzen-Tegl Huset i Egernsund

I denne uge fik Matzen-Tegl Huset i Egernsund bevis på, at være et af Danmarks mest bæredygtige enfamiliehuse. Beviset, en DGNB Platin-certificering, er den til dato hårdeste og mest omfangsrige certificering indenfor bæredygtigt byggeri.

Matzen-Tegl Huset har været med i en pilotfase, hvor Green Building Council Denmark har valgt at udvide sin bæredygtighedscertificeringsordning til også at omfatte énfamilieshuse.

”Det har været en interessant og lærerig proces, og vi står nu med et færdigt resultat, som på mange måde er skelsættende for dansk byggeri. Jeg håber, at opførelsen af vores hus kan bane vejen for fremtidige villa-byggerier, og at endnu flere danskere vil implementere bæredygtige løsninger, når de skal skabe deres fremtidige hjem. Det her er kun begyndelsen. Vi står foran en ny epoke”, siger DGNB-konsulent Jacob H. Bendtsen, der har været rådgiver på Matzen-Tegl Huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Matzen-Tegl Huset er endt med en flot DGNB Platin-certificering, som betyder, at boligen har en samlet DGNB score på mere end 80 procent.

Indtil nu har man udelukkende kunnet certificere større boligbyggerier eller erhvervslejemål, men med den nye DGNB-manual for énfamilieshuse bliver det altså også muligt at DGNB-certificere parcelhuse.

Byggeriet i Danmark står skønsmæssigt for ca. 40 % af energiforbruget og 35 % af klimaaftrykket og bæredygtigt byggeri og intelligente renoveringer kan nedsætte både ressourceforbrug og klimaaftrykket. Matzen-Tegl Huset sætter med DGNB Platin-certificeringen en ny standard for bæredygtige enfamiliehuse i Sønderborgs rejse mod CO2-neutralitet i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...