Hver tiende fastfood-sælger vil hjælpe miljøet

23. juli 2013 Uncategorized

Seks fastfood-restauranter har sagt ja til at støtte Sønderborg Kommunes kampagne for at holde naturen ren. De vil i den kommende tid udlevere gratis lomme-skraldeposer til kunderne.

Affald fra fastfood er det næste tema i kampagnen ”Hold Sønderborg ren!”, som Sønderborg Kommune varmer op under midt i de seneste års bedste sommer. Egnen myldrer med turister netop nu, og de holder ligesom vi andre af at færdes i en natur, hvor der ikke ligger affald.

– Jeg tror, at grunden til, at mange smider deres affald fra fastfood ud af bilen er, at der er madrester på. Det vil de ikke ha’ liggende i bilen. Men det problem får de ikke, når de har en lommeskraldepose. Den kan de putte affaldet i, indtil de kommer til den nærmeste skraldespand eller til affaldsbeholderen derhjemme, siger Mette Kathrine Sørensen fra miljøafdelingen i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har de foregående uger givet den rene natur andre håndsrækninger i form af skydeskiver på skraldespande, uddeling af gratis lommeaskebægre og lommeskraldeposer til ringridergæster, skilte på en række badestrande og gratis skraldebægre til gæster ved en række strandkiosker.

FAKTA

De seks fastfood-restauranter og tankstationer, som i denne og næste uger bakker op om ”Hold Sønderborg ren”-kampagnen er Fynshav Grillen i Fynshav samt følgende i Sønderborg: Q8-service på Alsgade 38, Shell Service på Alsgade 86, Skanse Grillen på Dybbølgade, Burger King på Ingolf Nielsens Vej og McDonald’s på Nørrekobbel.

Artiklen fortsætter under annoncen

66 fastfood-restauranter og servicestationer er pr. brev blevet opfordret til at deltage i kampagne.

Danske kommuner og Vejdirektoratet bruger hvert år mere end en halv mia. kr. på at fjerne henkastet affald

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...