Hver tredje skolepatrulje får fingeren af bilister

3. april 2018 REGIONALT

Uanset om det regner, stormer eller kulden bider, så står elever fra landets skolepatruljer dag efter dag på

skolevejene i deres refleksgule veste for at hjælpe alle skolebørn sikkert over vejen og sikkert gennem den ofte

hektiske trafik, der er omkring skolerne.

Et klart flertal af eleverne i skolepatruljerne synes, at det er en vigtig opgave de udfører, føler sig gode til det og er trygge ved det.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring blandt 987 skolepatruljeelever i hele landet.

Men undersøgelsen viser også, at det ikke altid er lutter smil og venlighed, som skolepatruljerne møder fra trafikanterne. Hver tredje  elev i landets skolepatruljer har inden for det seneste år oplevet ubehagelige episoder, hvor de bl.a. er blevet råbt ad eller fået fingeren af for eksempel bilister.

“Det er langt ude, at nogle voksne ikke kan styre sig og vise skolepatruljerne den respekt, som de fortjener. Eleverne yder en frivillig indsats, så alle børn kommer sikkert og trygt gennem trafikken. Det virker meget voldsomt på et barn at blive råbt ad af en voksen, fordi en bilist ikke kan vente de få sekunder, det tager at hjælpe skolernes mindste børn over vejen”, siger Karina Petersen, underdirektør i Rådet for Sikker Trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...