Hver 10. lærer har forladt folkeskolen

29. januar 2015 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Hver 10. lærer har helt forladt folkeskolen, efter at skolereformen og den omstridte lov om arbejdstidsregler trådte i kraft efter sommerferien sidste år.skole

Det viser nye tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor fra oktober 2013 til oktober 2014.

Tallene viser også, at det er lærere, som har et stykke tid til pensionsalderen, der i stigende grad forlader folkeskolen, skriver Metroexpress.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tallene i sig selv er ikke umiddelbart bekymrende, mener Claus Hjortdal, formand for Danmarks Skolelederforening. Det er til gengæld rekrutteringen af nye lærere:

”Selvfølgelig har skolereformen sin del af æren for, at lærerne søger andre steder hen”, siger han.

Det virkelige problemer handler i langt højere grad om, at de unge ikke vil være lærere.

”Det er et stort problem, og det kan ikke løses ved et hurtigt fix. Og der er meget, der skal ændres for at få de unge ind på lærerseminarierne igen”, mener Claus Hjortdal.

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...