Hvorfor fravælger forældre Humlehøj-Skolen?

13. april 2018 Uddannelse

Sønderborg by har følgende folkeskoler: Ulkebøl Skole (0.-9. klasse), Sønderskov-Skolen (0.-9. klasse), Ahlmann-Skolen (0.-6. klasse) samt Humlehøj-Skolen (0.-9. klasse).

Ud over folkeskolerne i Sønderborg by er der også Privatskolen Als (0.-10. klasse), den internationale skole (0.-9. klasse) samt Deutsche Schule Sonderburg (0.-10. klasse).

Selvom Dybbøl-Skolen (0.-9. klasse) ikke geografisk er placeret i Sønderborg by, modtager skolen også en del elever fra de andre byskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Humlehøj-Skolen er overbygningsskole til Ahlmann-Skolen.

Det vil sige, at eleverne fra Ahlmann-Skolen i 7. klasse automatisk indskrives på Humlehøj-Skolen, hvis ikke forældrene træffer anden beslutning.

Det erfares, at flere forældre på Ahlmann-Skolen vælger anden skole end Humlehøj-Skolen. Det gør, at forældrene, ned til 5. klasse, flytter deres børn til anden skole for at være sikre på, at der er plads på den givne skole.

Den større efterspørgsel på de andre overbygningsskoler udfordrer skolernes plads og elevtallet i klasserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har fået grønt lys fra det politiske udvalg til at analysere mønstret i skolevalg blandt byskolerne, Dybbøl-Skolen og de private skoler i Sønderborg by samt at undersøge årsagerne til forældrenes valg og fravalg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...