Hvorfor fravælger forældre Humlehøj-Skolen?

13. april 2018 Uddannelse

Sønderborg by har følgende folkeskoler: Ulkebøl Skole (0.-9. klasse), Sønderskov-Skolen (0.-9. klasse), Ahlmann-Skolen (0.-6. klasse) samt Humlehøj-Skolen (0.-9. klasse).

Ud over folkeskolerne i Sønderborg by er der også Privatskolen Als (0.-10. klasse), den internationale skole (0.-9. klasse) samt Deutsche Schule Sonderburg (0.-10. klasse).

Selvom Dybbøl-Skolen (0.-9. klasse) ikke geografisk er placeret i Sønderborg by, modtager skolen også en del elever fra de andre byskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Humlehøj-Skolen er overbygningsskole til Ahlmann-Skolen.

Det vil sige, at eleverne fra Ahlmann-Skolen i 7. klasse automatisk indskrives på Humlehøj-Skolen, hvis ikke forældrene træffer anden beslutning.

Det erfares, at flere forældre på Ahlmann-Skolen vælger anden skole end Humlehøj-Skolen. Det gør, at forældrene, ned til 5. klasse, flytter deres børn til anden skole for at være sikre på, at der er plads på den givne skole.

Den større efterspørgsel på de andre overbygningsskoler udfordrer skolernes plads og elevtallet i klasserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har fået grønt lys fra det politiske udvalg til at analysere mønstret i skolevalg blandt byskolerne, Dybbøl-Skolen og de private skoler i Sønderborg by samt at undersøge årsagerne til forældrenes valg og fravalg.

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...