Hvorfor fravælger forældre Humlehøj-Skolen?

13. april 2018 Uddannelse

Sønderborg by har følgende folkeskoler: Ulkebøl Skole (0.-9. klasse), Sønderskov-Skolen (0.-9. klasse), Ahlmann-Skolen (0.-6. klasse) samt Humlehøj-Skolen (0.-9. klasse).

Ud over folkeskolerne i Sønderborg by er der også Privatskolen Als (0.-10. klasse), den internationale skole (0.-9. klasse) samt Deutsche Schule Sonderburg (0.-10. klasse).

Selvom Dybbøl-Skolen (0.-9. klasse) ikke geografisk er placeret i Sønderborg by, modtager skolen også en del elever fra de andre byskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Humlehøj-Skolen er overbygningsskole til Ahlmann-Skolen.

Det vil sige, at eleverne fra Ahlmann-Skolen i 7. klasse automatisk indskrives på Humlehøj-Skolen, hvis ikke forældrene træffer anden beslutning.

Det erfares, at flere forældre på Ahlmann-Skolen vælger anden skole end Humlehøj-Skolen. Det gør, at forældrene, ned til 5. klasse, flytter deres børn til anden skole for at være sikre på, at der er plads på den givne skole.

Den større efterspørgsel på de andre overbygningsskoler udfordrer skolernes plads og elevtallet i klasserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har fået grønt lys fra det politiske udvalg til at analysere mønstret i skolevalg blandt byskolerne, Dybbøl-Skolen og de private skoler i Sønderborg by samt at undersøge årsagerne til forældrenes valg og fravalg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...