Tirsdag aften var der samlet 33 mennesker fra det lokale foreningsliv og 33 personer fra folkeskolerne.
“Det bliver en dejlig aften, fordi den handler om alt det, der er min verden. Nemlig frivillige, folkeskoler, børn og fællesskaber”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris i sin velkomst.
Lokale foreninger og folkeskoler har i en tid arbejdet sammen omkring bevægelse.
“Og nu skal der lidt krydderi på. Vi skal have skoler i bevægelse og eleverne skal synes, det er sjovt og spændende. Og så skal samarbejdet give mening for både de enkelte foreninger og skoler”, siger Claus Klaris.
Bevægelse er vigtigt
Helge Larsen fra Sundhedsudvalget har tit og ofte sagt, at behagelighed giver ubehageligheder.
“Det er stillesiddende mennesker, de inaktive, der løber ind i flest livsstilssygdomme”, siger Helge Larsen hver gang, der er nogen, der lytter til hans tanker om sundhedsfremme.
“Og når vi gerne vil have foreninger ind på folkeskiólerne, så er det blandt andet, fordi det er sundhdsfremmende. Vi skal også bakke op om folkeskolereformnen”, siger Pia Feldsted fra Vidensby Sønderborg. Hele tre politiske

Pia Feldsted ser mange muligheder i samarbejdet.
udvalg har del i projektet.
“Sundhedsudvalget, Børne- og Uddannelseudvalget og Kulturudvalget er inde over, så der er bred opbakning”, siger Pia Feldsted til SønderborgNYT. Hun er en af de medarbejdere, der har siddet i flere måneder og stykket rammerne for de kommende aktiviteter sammen.
“Vi har også en pulje på 150.000 kroner, så der kan betales 125 kroner i timen til hver instruktør fra foreningslivet”, siger hun.
150.000 kroner lyder ikke af mange penge.
“Vi har set på, hvad der bruges i andre kommuner og har taget afsæt i det. Hvis det viser sig, der skal bruges flere eller færre, så kan det ændre sig hen ad vejen”, siger Pia Feldsted.
Erfaringer
Der er allerede samlet noglew erfaringer i det samarbejde, der hidtil har været mellem foreninger og skoler.
“Og her viser det sig, at mindre foreninger sagtens kan gøre en forskel. Flere af de store foreninger kender børnene allerede og de har måske allerede været i dem”, siger Pia Feldsted. Altså er små foreninger hjertelig velkommen til at udfylde et skema og byde ind med aktiviteter.
“Hvis der laves egentlige forløb – og ikke blot events – så viser det sig, der er børn, der melder sig ind i foreningen, der står for aktivieten”, siger hun.
Motionsfremmende aktiviteter er også spejderliv.
“Spejdere rører sig jo i naturen, så de kan bestemt også være med”, siger Pia Feldsted.
Målet for squash-klubben
Fra Sønderborg Squash Club deltager Mikkel Hansen.
“Squash spiller man på en bane, så vi kan ikke tage ud i skolerne, så det er skolerne, der skal besøge os i Damgade”, siger Mikkel Hansen til SønderborgNYT.
På spørgsmålet om, hvorfor klubben vil satse på at trække folkeskolerne indenfor, svarer han:
“På den måde udbreder vi kendskabet til vores sport, vi gør noget for at flere motionerer og så kan vi håbe på nye medlemmer”.
Foreningerne har frem til den 23. april til at aflevere deres skema – og aktiviteterne skal rulle fra august og frem til juleferien.