IB-studerende venter på karaktererne

22. juni 2015 Uddannelse

IB-studenterne på det internationale, engelsksprogede gymnasium IB i Sønderborg er netop blevet færdige med deres eksaminer. Der er 13 graduates, og de planlægger alle at læse videre på videregående uddannelser enten i Danmark eller i udlandet, skriver EUC Syd i en pressemeddelelse.

IB-studerende har en naturlig international vinkel på livet, og Line Jessen, der er fra Avnbøl siger:

”Jeg regner med at blive optaget på Universitet i Dundee, Skotland og læse psykologi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg føler mig rigtig godt klædt på til at læse i udlandet. Vi er både med på sproget og med en IB-eksamen har man også en god forståelse af andre untitledkulturer – det giver en åbenhed over for forskelligheder, og man bliver mere opmærksom på andre lande”.

Piotr Chominski, er oprindelig fra Polen, og han har også planer om at læse videre. Det skal være på et dansk universitet, men i et internationalt miljø, hvor undervisningen primært foregår på engelsk:

”Jeg har boet i Sønderborg i 3 år, og jeg planlægger at blive i Sønderborg. Jeg håber på at kunne starte på Syddansk Universitet på Alsion til september, hvor jeg gerne vil ind på ingeniøruddannelsen i Mekatronik. Jeg kan rigtig godt lide at bo i Sønderborg. Jeg har familie her og har fået en masse venner”.

Selvom IB-studerende bliver studenter et par uger før de øvrige fire gymnasier i Sønderborg, får de først deres endelige karakterer i starten af juli måned.

I år er det 3. gang, der udklækkes IB-studenter på EUC Syd, men der er allerede flere traditioner. En af dem er hue-påsættelsesceremonien, som de studerende ser som højdepunktet på deres afslutning, og hvor lærerne bl.a. holder en lille personlig tale til hver enkelt student.

Fra venstre bagerst: Natália Chrapkova Steven Panes Jacobsen Fie Kragh Dahl Lau Abildboe Olesen  Maximilien Louis Dal Viallon Piotr Chrominski Catherine Basson. Fra venstre siddende: Anina Hybschmann Kristiansen-Stuart Louise Friis Line Jessen Hansine Kryhlmand Lisa Emily Petersen Sabah Abdo

Fra venstre bagerst:
Natália Chrapkova
Steven Panes Jacobsen
Fie Kragh Dahl
Lau Abildboe Olesen
Maximilien Louis Dal Viallon
Piotr Chrominski
Catherine Basson.
Fra venstre siddende:
Anina Hybschmann Kristiansen-Stuart
Louise Friis
Line Jessen
Hansine Kryhlmand
Lisa Emily Petersen
Sabah Abdo

Der går tre årgange på IB og undervisningssproget er engelsk, men der er mange forskellige sprog repræsenteret i klasserne, for mange af eleverne er ikke dansktalende, ligesom en del af lærerne har en anden baggrund end dansk.

Efter sommerferien er det en stor klasse, der starter på Pre-IB med foreløbig 31 tilmeldte elever, hvoraf 18 er piger og 13 drenge, og tilsammen er de 14 nationaliteter. Pre-IB, 1. og 2. IB svarer til de tre år på et dansk gymnasium. Der er således 45 pct. flere tilmeldinger til uddannelsen sammenlignet med sidste år.

Det er den største procentvise fremgang indtil nu.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk