Indiske studerende på sommerskole på EUC Syd

1. oktober 2018 Uddannelse

11 indiske studerende og deres lærer Dr. Tejal Patel, er på sommerskole i Europa i 12 dage frem til den 4. oktober og er det første hold, vi har haft besøg af på EUC Syd. Her har de haft et tredages program med den overordnede titel ”General approach to Innovation, Entrepreneurship and Design the Scandinavian Way”. Efter besøget på EUC Syd er de rejst videre til en kulturel sightseeing i København og skal herfra videre til Italien.

Eleverne, som er i alderen 18-22 år, har i Sønderborg været bosat på EUC Syds skolehjem og var meget begejstrede for skolens service og faciliteter. Her på skolen fik lov at være en del af undervisningen, hvilket de slet ikke er vant til. Det var nyt for dem, at det praktiske fylder lige så meget som den teoretiske del, og de syntes det var spændende og positivt at opleve at stå selvstændigt med arbejdet i hænderne; det var lærerigt at komme i situationer, hvor de måtte agere på egen hånd og tage egne beslutninger, skriver EUC Syd til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spørgsmål omkring elevernes ophold i byen fik også smilene til at brede sig hos dem alle. De har oplevet Sønderborg som et dejligt sted med sikre omgivelser, høj levestandard, ligestilling og venlige mennesker.

Udvekslingen er til gavn for de internationale besøgende, men også for de danske elever, der bl.a. får styrket deres internationale forståelse gennem mødet med andre kulturer.

Samarbejdet er kommet i stand efter stor indsats fra Dr. Parag Sanghani, der er leder af PP Savani University samt Lene Sandholdt, afdelingschef ved International afdeling på EUC Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

EUC Syd er med i Danish Consortium for Academic Craftsmanship (DCAC), hvor vi sammen med tre andre danske erhvervsskoler er med i internationalt samarbejde. Det tætte samarbejde i konsortiet om erfaringsudveksling, uddannelsesprogrammer og -tilbud styrker EUC Syds udbredelse af danske undervisningsmetoder og tilgang til faglighed i andre dele af verdenen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk