Infomøde for kandidater til Kommunalvalget 2017

19. maj 2017 KV2017

Sønderborg Kommune tilbyder en kandidatuddannelse for alle borgere, der stiller op eller overvejer at stille op som byrådskandidat ved næst kommende kommunalvalg til november. Uddannelsen er et frivilligt tilbud og har til formål at give nye kandidater et godt indblik i byrådets og kommunens arbejde.

En aktiv deltagelse i demokratiet er for de fleste borgere lig med at gå til stemmeurnerne og sætte sit kryds, når der valg. Men der skal i sagens natur være nogen at sætte sit kryds ved, og der er der kun, hvis nogen vælger at stille op. I Sønderborg Kommune har man hen over foråret igangsat en større indsats for at styrke den demokratiske deltagelse og det lokalpolitiske engagement i kommunen. Som et led i denne indsats, udbydes nu også en kandidatuddannelse for byrådskandidater. Uddannelsen skal være med til at give flere borgere mod på og lyst til at stille op.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Den nye kandidatuddannelse er en del af kommunens samlede indsats for at styrke demokratiet. Vi vil gerne gøre det lettere og mere tilgængeligt for borgerne at stille sig op i kampen om de 31 pladser i byrådssalen til november, og det håber vi den nye uddannelse kan være med til”, siger kommunaldirektør Tim Hansen i en pressemeddelelse.

Deltagerne får mulighed for at blive klogere på kommunens visioner og fyrtårne og på hvordan kommunestyret fungerer i praksis. Lokalredaktøren fra JydskeVestkysten kommer og fortæller om samspillet mellem pressen og byrådet og et par byrådsmedlemmer vil fortælle, hvordan det er at være medlem af byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er udelukkende tale om et frivilligt tilbud. Uddannelsen er ikke obligatorisk for dem, der ønsker at stille op til byrådet. Men vi håber at rigtig mange har lyst til at takke ja til tilbuddet om at få et spændende indblik i arbejdet indenfor murerne”, siger kommunaldirektør Tim Hansen.

Infomødet finder sted tirsdag den 13. juni kl. 17-20 og finder sted i kantinen på Rådhuset.

Mødet er åbent for alle nye kandidater, der enten er opstillet eller overvejer at stille op til kommunalvalget i november i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommunes hjemmeside kan man finde mere information om mødet – og om hvordan man melder sig til.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...