Ingen må sidde alene i julen – bliv julevært eller julegæst

2. december 2019 REGIONALT

Duften af julemad, juletræet med sin pynt, stemningen af hygge og lyden af julesange hører til en dansk jul – dog er fællesskabet det vigtigste, men alt for mange sidder alene juleaften. I Gråsten bliver der holdt en fælles juleaften for nogle, der ellers ville komme til at sidde alene – men sådan er det ikke alle steder.

Heldigvios kan man blive julevært eller julegæst på Julevenner.dk og skabe en uforglemmelig juleaften sammen med andre.

Røde Kors og Boblberg  har åbnet for julevenner.dk – en digital platform, der skaber kontakt mellem værter og gæster, som har lyst til at holde juleaften sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boblberg og Røde Kors samarbejder til dagligt om at skabe fællesskaber for alle, men særligt julen er en tid, hvor ingen må sidde alene og hvor fællesskab har ekstra stor betydning. Derfor kan du, hvad enten du ønsker at åbne din dør for andre mennesker, eller ønsker at blive inviteret ind som julegæst, gå ind på julevenner.dk og tilmelde dig som julegæst eller julevært.

Hvem bliver julevenner?

Der kan være mange grunde til at være julegæst, og søge et hjem at holde juleaften i. Nogle melder sig med deres børn for at holde jul blandt andre børnefamilier. Andre er langt væk fra familie, eller har af anden grund mangel på omgangskreds, og nogle er nysgerrige på, hvordan det er at holde dansk jul, skriver Røde Kors.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligeledes kan der være mange grunde til, at man som julevært inviterer andre mennesker hjem i julen. Nogle melder sig for at møde nye mennesker, andre vil gerne dele danske juletraditioner med andre kulturer, og nogle vil bare gerne skabe en uforglemmelig aften til gavn for dem, der står udenfor.

Når du har meldt dig som Juleven, kan du se de andre Julevenner og blandt dem søge en Juleven, du gerne vil fejre juleaften med.

Bliv julegæst- eller vært via Julevenner, og oplev gæstfriheden og hyggen ved juletraditionerne i selskab med andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye julefællesskaber findes HER på julevenner.dk – og er helt gratis.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Samfund, Sønderborg

Tour de Flens kommer forbi Sønderborg Slot på lørdag

17. maj 2022 Samfund

Tour de Flens inviterer til den niende  infotainment-tur rundt om Flensborg Fjord og lørdag den  21. maj 2022 lægger de vejen forbi Sønderborg Slot, hvor erfarne elbilister gerne deler og diskuterer deres erfaringer om blandt andet ladestandere og rækkevidden. Der er sket en stor udvikling siden den første tur for 10 år siden, og i […]

Læs mere...