Ingen snyd med forsker-penge i Region Syddanmark

18. februar 2015 Erhverv

Region Syddanmarks eksterne revisor Deloitte har gennemgået 823 bilag i 116 syddanske forskningsprojekter og har ikke fundet eksempler på, at syddanske forskere har misbrugt de penge, som de har fået stillet til rådighed til deres forskning, skriver Regions Syd i en pressemeddelelse.

Der er tale om en meget omfattende gennemgang af syddanske forskningsprojekter fra hele 2013 og de første 10 måneder af 2014. De eksterne revisorer har kikket på bilag fra alle store forskningsprojekter, hvor udgifterne har været på mere end 1 mio. kr. i den periode, der er undersøgt. Dem var der 54 af.

Artiklen fortsætter under annoncen

2013-02-07-sdu_ItemView

“Penge, som vi får betroet til forskning, skal selvfølgelig bruges korrekt. For at vi kan være sikre på, at det er sådan det foregår i Region Syddanmark har vi bedt regionens eksterne revisor foretage en omfattende undersøgelse af, hvad vores forskningsmidler er blevet brugt til. Gennemgangen viser, at forskningskronerne er blevet brugt helt efter bogen. Der er intet tegn på misbrug, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med”, siger Region Syddanmarks sundhedsdirektør Jens Elkjær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deloitte konstaterer dog også i undersøgelsen, at sygehusene ikke i alle tilfælde har været tilstrækkeligt påpasselige med at leve op til de formelle krav til dokumentation af bilag og kontroller. For eksempel mangler der i nogle tilfælde oplysninger om formål og deltagerkreds på mødebilag.

Men når revisorerne har spurgt ind til den manglende dokumentation, har man fået formål og relevans for udgifterne bekræftet. Det har således været tale om manglende omhu – ikke misbrug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rigsrevisionen har også kigget

Rigsrevisionen har gennemført en lignende undersøgelse af alle fem regioners administration af forskningsmidler. Rigsrevisionen offentliggør deres beretning den 25. februar, og der forventes en omfattende kritik af regionernes forvaltning og kontrol af forskningsmidlerne.

“Vi forventer, at Rigsrevisionen vil være hård i sin kritik af den måde, vi forvalter forskningsmidlerne på. I flere tilfælde kan vi konstatere sjusk med at få skrevet de rette oplysninger på de rigtige bilag, men der er netop tale om sjusk – ikke misbrug. Ikke desto mindre er sjusk stadigvæk en uskik, så vi er i fuld gang med at få alle procedurer helt i orden, siger Jens Elkjær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark har sat gang i en intern kampagne, som skal skærpe medarbejdernes opmærksomhed på at overholde formalia i forbindelse med håndtering af bilag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...