Ingeniørstuderende giver værdifulde input til europæisk reservedels-gigant

3. april 2018 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Det kan være godt at få et par unge friske øjnes syn på en sag.

Specielt, hvis der bag øjnene gemmer sig en stor viden om ingeniørvidenskab og innovation.

“Fantastisk arbejde! Inviter de her unge mennesker til et møde hurtigst muligt”.

Sådan udbrød Purchasing Director for Borg Automative A/S, Sten Højland, da han for en uge siden blev præsenteret for to rapporter udarbejdet af ingeniørstuderende fra Innovation & Business-linjen ved SDU Sønderborg.

Borg Automative A/S er en stor spiller på det europæiske marked, når det kommer til fremstilling af reservedele til biler. Firmaet er specialiseret i det, som kaldes refabrikation, på engelsk ’remanufacturing’, hvilket vil sige, at man genbygger et originalt produkt ved hjælp af reparerede, genbrugte og nye dele. Det er ikke blot godt for den bilejer, som står og mangler f.eks. en bremsekaliber – det er også godt for miljøet. Hvis ’remanufacturing’ var en olympisk disciplin, så ville Borg Automative A/S være et godt bud på et dansk medaljehåb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Firmaet kom med opgaver til studerende

Firmaet har stor succes med over 1.500 medarbejdere og produktion i både Polen, Storbritannien og Belgien.  Det har imidlertid aldrig hjulpet nogen at hvile på laurbærrene, så derfor havde firmaets udviklingsmanager, Lorenzo Gaspari, stillet ingeniørstuderende fra Innovation & Business-linjen ved SDU Sønderborg en række opgaver i forbindelse med deres semesterprojekt.

De unge ingeniørhjerner kom op med en række konkrete forslag til, hvordan Borg Automative A/S kan komme i tættere kontakt med deres slutbrugere, hvilket vil sige store nationale distributører, som leverer produkter til mekanikerne. Borg Automative A/S vil gerne tættere på både distributørerne og distributørernes kunder, så firmaet kan komme ud med vigtige informationer og samtidig få feedback den anden vej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig havde de studerende udviklet et koncept, så informationsstrømmen mellem mekanikerne og Borg Automative A/S kunne blive lettet. Konkret havde de ingeniørstuderende udviklet en robust tablet, som kunne bruges af mekanikerne til at følge installationsmanualer, selvom oliefedtede fingre er en del af mekanikernes hverdag. Tabletten er udstyret med en fiks magnet, så den kan monteres på undersiden af en bil, mens mekanikeren ligger og roder med undervognen.

“Vores udfordring er, at vi er langt væk fra den kunde, som skal montere denne vare. Det betyder, at vi måske er blevet en smule ”selvfede”, forstået på den måde, at vi måske har tænkt, at vi ved bedst, uden at vi har haft tæt kontakt til end user. Der er godt at have nogle ingeniørstuderende, som har lavet benarbejdet og har været ude ved et værksted og spurgt ind til, hvordan de oplever det”, siger purchasing director for Borg Automative A/S Sten Højland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sten Højland fortæller videre, at det har været godt at have et par unge, skarpe hjerner til at kigge udefra og ind i virksomheden og på den måde komme med friske inputs.

“Det har været rigtig, rigtig godt. Værdien kunne endda have været endnu højere, hvis vi havde kunnet sætte vores fodaftryk på et tidligere tidspunkt i projektet, men hvis vi ser bort fra det, så har det været rigtig, rigtig godt”, siger han i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at Borg Automative A/S samarbejder med SDU på denne måde, men står det til Borg Automative, så er det ikke sidste gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nej, det siger sig selv, at når vi har været så glade for inputtet fra dette forløb, så vil vi gerne samarbejde med SDU igen en anden gang”.

De ingeniørstuderende og Borg Automative A/S har planlagt at sætte sig sammen igen om en måneds tid, hvor det skal afgøres, om de to parter skal arbejde sammen om at føre de ingeniørstuderendes forslag ud i livet.

 

20. april 2024 Kultur, Gråsten

Den Kongelige Køkkenhave åbner den 2. maj

20. april 2024 Kultur

Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot åbner sæsonen torsdag den 2. maj kl. 10, så man igen kan nyde den smukke køkkenhave, skriver Sønderborg Kommune. Frivillige fra køkkenhavens Frivilligforening vil i forbindelse med åbningen vise gæster og interesserede, hvordan podningen af æbletræer foregår. Derudover vil børn fra den lokale børnehave Tumleby plante græskar og squash, […]

Læs mere...