Fælleslistens formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg, Erik Lorenzen, har det politiske ansvar for, at folkeskolerne i Sønderborg får inklusionen til at lykkes.
På Landsforeningen Ligeværds borgermøde den 15. april fortæller han, hvordan der er arbejdet med inklusion fra Rådhuset, hvor trådene til folkeskolerne samles.
“Først af alt vil jeg da sige, at det ikke er kommunerne, der har bedt om inklusionen. Og når det er sagt, så vil jeg fortælle, at det måske er meget sundt, at vi ikke længere bare kan dømme anderledes børn ude”, siger Erik Lorenzen til SønderborgNyt.
“Det er selvfølgelig ikke alle børn, der kan trives i såkaldt almindelige klasser og der vil altid være nogle, der får det bedste tilbud på specialskoler og det skal de selvfølgelig have”, siger han.
I Sønderborg Kommune har skolerne været på forkant med inklusionen, så der blev ikke rykket en masse børn fra specialklasser til de almindelige klasser over en nat. Det kan ifølge Erik Lorenzen være en af grundene til, at inklusionen faktisk kører roligt og stille.
“Det var ganske få, der blev flyttet, så der har ikke været den turbulens, som andre kommuner har oplevet”, siger Erik Lorenzen. På borgermødet vil han også lægge en række tal frem, så der ikke er nogle, der får den vildfarelse, at kommunen skulle spare penge ved at have større rummelighed i folkeskolernes klasser.
“Især er der brugt penge på at klæde folkeskolens ansatte på, så de kan undervise børn med særlige behov”, siger fælleslistepolitikeren.
Forældre, der har interesse for deres børns skolegang, kan tilmelde sig det gratis arrangement via banneret nederest på siden.