Intet er værre for vores sundhed end at vi holder os i ro

25. februar 2019 REGIONALT

Personer i dårlig form har større risiko for at dø som 50-årig end både rygere, diabetikere og mennesker med fedme, der ikke er i dårlig form.

Det skriver Videnskab.dk.

Karim Khan er professor i sportsmedicin ved University of British Columbia i Canada og lagde for nylig vejen forbi en konference på Syddansk Universitet, hvor han blandt andet sagde:

Artiklen fortsætter under annoncen

“En dag med fysisk inaktivitet har samme omkostninger for din krop som at ryge tre cigaretter. På en uge svarer det til at ryge en hel pakke. Det kan du tænke over, hvis du synes, du har for travlt til at løbe en tur”.

Jo mere motion, du dyrker, des bedre er effekten på for eksempel forhøjet blodtryk og diabetes, samt en række dødelige sygdomme som visse kræfttyper og hjertekarsygdomme.

Ikke alle magter det

På den negative side er det helt store problem med motion generelt, at selvom vi godt ved, vi bør bevæge os, så gider vi ikke. Eller vi tager os måske sammen lige nu, men får det ikke gjort i morgen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så kan alle de kloge hoveder råbe nok så højt med deres internationale anbefalinger og alt det andet violinspil om, at vi blot behøver dyrke motion en halv time om dagen for at få et væld af gavnlige effekter.

Al erfaring og forskning viser, at alle har sindssygt svært ved at blive ved. Det gælder især ressourcesvage med få penge, mentale problemer eller mange sygdomme. Derfor ender rigtigt mange af os i stedet på piller.

“Det driver os til vanvid, at folk ikke dyrker motion, for du finder ingen pille, der kan gøre det samme”, sagde Karim Khan fra talerstolen på konferencen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...