Isabella Izette Nielsen fra Det Blå Gymnasium fik novelle med i UNGE ORD

19. januar 2023 Uddannelse

I morgen, fredag, fejres og præmieres dette års bidragsydere til UNGE ORDs udgivelser af noveller, digte og freestyle-tekst. Isabella Izette Nielsen fra 3. g på Det Blå Gymnasium er blandt dem, der fik en tekst optaget i dette års udgave af UNGE ORDs novellesamling. Hun har skrevet en novelle med inspiration fra sit eget liv.

”Trods min unge alder har jeg levet et turbulent liv, som jeg har taget inspirationen fra, så det er blevet en selvbiografisk novelle. Novellen handler om min egen barndom og opvækst.  Fordi det handler om mit eget liv, var det ikke så svært at sætte ord på. Det afledte mine tanker og gav mig mere ro, da jeg var i skriveprocessen”, siger Isabella Izette Nielsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter at hun indsendte novellen, blev hun kontaktet af en af konsulenterne fra Unge Ord. Han var meget begejstret for hendes bidrag og opfordrede hende til at skrive videre på novellen, så den kunne udgives som roman på et senere tidspunkt. Nu arbejder Isabella Izette Nielsen videre med projektet ved siden af skolen.

UNGE ORD er en forfatterkonkurrence for unge i hele landet, der går på gymnasiet eller på en anden ungdomsuddannelse. Konkurrencen startede i 2020 som et coronaprojekt, men har siden vokset sig større. Hvert år udgives de bedste tekster og blandt dem kåres vindere indenfor tre kategorier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har også tidligere deltaget elever fra Det Blå Gymnasium i skrivekonkurrencen, der – som Isabella Izette Nielsen – har fået deres bidrag optaget i en af UNGE ORDs bøger, som udgives hvert år i forbindelse med konkurrencen.

Prisvinderne i de tre kategorier kåres til konkurrencens awardshow på Københavns Universitet.

”Men uanset resultatet af prisuddelingen er vi på Det Blå Gymnasium meget stolte på Isabellas vegne. Det gør mig desuden glad, at Isabellas historie viser, at der på Det Blå Gymnasium er plads til mange forskellige typer elever med vidt forskellige interesser og talenter”, siger uddannelsesleder Winnie Bjørn Mosegaard.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...