IT-virksomhed og EASV samarbejder om nyt specialefag

29. maj 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Vil man have medarbejdere med de rette kompetencer skal man være proaktiv. Det har den nystartede it-virksomhed Consortio IT i Sønderborg erfaret. Derfor har virksomheden indgået et tæt samarbejde med Erhvervsakademi SydVest  – til gavn for både de studerende og Consortio IT.

Det er gevinst for alle parter, når erhvervslivet samarbejder med undervisere og studerende. Derfor har underviser Frank Østergaard Hansen og direktør hos Consortio IT Claus Rasmussen i samarbejde udviklet et specialefag for de studerende, der læser til datamatikere på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rekruttering af fremtidig arbejdskraft

Direktør hos Consortio IT, Claus Rasmussen, har for en kort bemærkning skiftet skrivebordet ud med et kateder og underviser sammen med sin kollega, Christian Johansen, datamatikerne i systemet Microsoft Navision, og han er ikke i tvivl om gevinsten ved samarbejdet:

“Vi får lov til at se vores virksomhed gennem de studerendes øjne, og får ideer til, hvordan vi kan udvikle vores virksomhed. Samtidig giver det os en mulighed for at både virksomhed og studerende kan se hinanden an med henblik på et fremtidigt samarbejde i forbindelse med praktik eller hovedopgave”, siger Christian Johansen i en pressemeddelelse..

Artiklen fortsætter under annoncen

Tæt kontakt til erhvervslivet

Det er ikke kun for Consortio IT, at samarbejdet giver værdi. De studerende får igennem specialefaget lov til at opleve de krav som erhvervslivet stiller til færdiguddannede datamatikere, som for eksempel: hvilke kompetencer skal man have og hvilket fagligt niveau forventer virksomheden at man leverer en opgave på?

Simon Hammer, der læser til datamatiker i Sønderborg er glad for samarbejdet og fortæller:

“Jeg synes det er godt for undervisningen at binde erhvervsviden og skolemateriale rigtig tæt sammen. Det motiverer mig meget, da jeg så ved, at det jeg lærer, kan jeg bruge efter endt eksamen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

En anden vinkel på forløbet er også, at eleverne kommer i kontakt med firmaet udover et evt. praktik- eller jobinterview.

Veluddannet arbejdskraft til regionen

Hensigten med samarbejdet er ikke blot at lære de studerende et nyt værktøj. En af intentionerne er også at vise de studerende hvilke muligheder, der er for arbejde i regionen. Samtidig med at de studerende opnår kvalifikationer, de kan bruge med det samme og tage med sig i deres kommende arbejdsliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

På erhvervsakademiet oplever de, at der er stor interesse for samarbejde med de studerende, og det har en helt klar årsag:

“Der er generelt mangel på IT-arbejdskraft i området omkring Sønderborg, og mange lokale virksomheder har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det er derfor vigtigt, at vi fortsat udvikler samarbejder mellem erhvervsakademiet og erhvervslivet. Det er vores fornemmeste opgave at uddanne til erhvervslivet”, siger underviser Frank Østergaard Hansen.